metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)17.12.2019 09:05

Czemu komemtujecie tu?! Komentować na Facebuku żeby była możliwość dyskusji i wszystkie komentarze w jednym miejscu!

05

gość ~gość (Gość)17.12.2019 09:09

Myślę że nie ma co przesadzać. W każdy piątek i w każdy wtorek da radę wjechać i wyjechać i to zarówno przez Kazierza Wielkiego jak i Mieszka I oraz da radę wjechać w Chrobrego. Chodź fakt Chrobrego nieraz zastawią i trzeba na około. Codziennie muszę to robić i nigdy nie było tak żeby się nie dało. No chyba że ktoś niezbyt umie jeździći przez to się boi albo ma ciężarówkę.
Tylko fakt nieraz zachowanie sprzedających i kupujących jest tragiczne. Zachowują się jakby to był chodnik, deptak albo prawdziwa hala targowa A samochód był intruzem. A jest to normalna droga, kierowca nie ma żadnych znaków drogowych, które mówiły by co innego.
Jako mieszkaniec nie mam nic do hali dobrze, że ci mikroprzedsiebiorcy są i dają radę działać. Ale nie mam też obiekcji żeby lekko trąbnąć na kogoś kto się ociąga z przepuszczeniem samochodu. Musimy jakoś razem żyć i się rozumieć i Hala powinna istnieć jak najdłużej tylko pamiętajmy, że droga dalej jest dalej dla samochodów a to kupujący a nie auta są intruzami. A jak zestawiają Chrobrego natychmiast powinna interweniować straż miejska tak samo jak ktoś blokuje drogę rozkładając towar. Poza tym prosiłbym, żeby artykuły z ePiotrków komentować na Facebuku a nie tu! Do teraz nawet nie wiedziałem że tu się da.

79

gość ~gość (Gość)17.12.2019 09:48

Normalnie ISIS.

14

Daria ~Daria (Gość)17.12.2019 11:26

Urząd Miasta tylko podnosi opłaty a tzw. spychoterapia odsyła do Straży Miejskiej ....jakie to płytkie panie CHOJNIAK>

101

gość ~gość (Gość)16.12.2019 18:16

To już nie jest tak "hala" co kiedyś,drożyzna i chamstwo, dlatego jestem za przeniesieniem tego tworu na tzw. świński rynek, idealnie tam niektórzy pasują.

154

gość ~gość (Gość)16.12.2019 14:46

W Piotrkowie wszystko jest jakos bez głowy robione. Zaczyna być już ciasno, nerwowo. Korki na ulicach,korki na wyjazdach z Piotrkowa i we wjazdach do miasta. Kto tym rządzi?

131

Prawdziwy Polak ~Prawdziwy Polak (Gość)16.12.2019 09:48

HALA TARGOWA to objekt historyczny - https://fotopolska.eu/Hala_targowa_Piotrkow_Trybunalski, to była własność Urzędu Miasta , kura znosząca złote jaja sprzedana za bezcen , dziwi że do dzisiaj nikt za to nie poszedł za kratki - https://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/hala-zle-sprzedana/ar/c1-6187073. Natomiast problem dotyczy terenu przyległego targowego, targowisko powinno zostać przeniesione w inne wyznaczone miejsce, gdzie nie będzie kolidować z przemieszczaniem się i życiem lokalnej społeczności!

224

gość ~gość (Gość)16.12.2019 23:06

Do kitu takie mieszkanie w "mieście"..Nie ma jak mieć dom na wsi ale bez gospodarki.Garaż jest,straganów nikt z rana nie rozstawia,opłaty w miarę niskie.A w mieście co?Siedzenie w tych blokach jak króliki w klatce i mgła olejowa w Hearingu.Nie zazdroszczę.

96

babcia ~babcia (Gość)17.12.2019 12:54

ep czytaj ze zrozumieniem tematu, widok hali to ok. 100 lat a ja napisałem 200 lat

03

Oj tam oj tam ~Oj tam oj tam (Gość)17.12.2019 21:14

Skoro mieszkańcy i handlarze nie mogą się dogadać, to trzeba wprowadzić całkowity zakaz ruchu na Targowej i placu pod wieżowcami, ale udrożnić Mieszka I i Chrobrego. Wkopać barierki w ulicy, zrobić duży deptak i będzie już stałe miejsce na targowisko. Dojazd do bloków od strony Czarnej lub Mieszka I i chrobrego. Innego wyjścia nie widzę.

06

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat