Czemu komemtujecie tu?! Komentować na Facebuku żeby była możliwość dyskusji i wszystkie komentarze w jednym miejscu!
Myślę że nie ma co przesadzać. W każdy piątek i w każdy wtorek da radę wjechać i wyjechać i to zarówno przez Kazierza Wielkiego jak i Mieszka I oraz da radę wjechać w Chrobrego. Chodź fakt Chrobrego nieraz zastawią i trzeba na około. Codziennie muszę to robić i nigdy nie było tak żeby się nie dało. No chyba że ktoś niezbyt umie jeździći przez to się boi albo ma ciężarówkę.
Tylko fakt nieraz zachowanie sprzedających i kupujących jest tragiczne. Zachowują się jakby to był chodnik, deptak albo prawdziwa hala targowa A samochód był intruzem. A jest to normalna droga, kierowca nie ma żadnych znaków drogowych, które mówiły by co innego.
Jako mieszkaniec nie mam nic do hali dobrze, że ci mikroprzedsiebiorcy są i dają radę działać. Ale nie mam też obiekcji żeby lekko trąbnąć na kogoś kto się ociąga z przepuszczeniem samochodu. Musimy jakoś razem żyć i się rozumieć i Hala powinna istnieć jak najdłużej tylko pamiętajmy, że droga dalej jest dalej dla samochodów a to kupujący a nie auta są intruzami. A jak zestawiają Chrobrego natychmiast powinna interweniować straż miejska tak samo jak ktoś blokuje drogę rozkładając towar. Poza tym prosiłbym, żeby artykuły z ePiotrków komentować na Facebuku a nie tu! Do teraz nawet nie wiedziałem że tu się da.
Urząd Miasta tylko podnosi opłaty a tzw. spychoterapia odsyła do Straży Miejskiej ....jakie to płytkie panie CHOJNIAK>
To już nie jest tak "hala" co kiedyś,drożyzna i chamstwo, dlatego jestem za przeniesieniem tego tworu na tzw. świński rynek, idealnie tam niektórzy pasują.
W Piotrkowie wszystko jest jakos bez głowy robione. Zaczyna być już ciasno, nerwowo. Korki na ulicach,korki na wyjazdach z Piotrkowa i we wjazdach do miasta. Kto tym rządzi?
HALA TARGOWA to objekt historyczny - https://fotopolska.eu/Hala_targowa_Piotrkow_Trybunalski, to była własność Urzędu Miasta , kura znosząca złote jaja sprzedana za bezcen , dziwi że do dzisiaj nikt za to nie poszedł za kratki - https://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/hala-zle-sprzedana/ar/c1-6187073. Natomiast problem dotyczy terenu przyległego targowego, targowisko powinno zostać przeniesione w inne wyznaczone miejsce, gdzie nie będzie kolidować z przemieszczaniem się i życiem lokalnej społeczności!
Do kitu takie mieszkanie w "mieście"..Nie ma jak mieć dom na wsi ale bez gospodarki.Garaż jest,straganów nikt z rana nie rozstawia,opłaty w miarę niskie.A w mieście co?Siedzenie w tych blokach jak króliki w klatce i mgła olejowa w Hearingu.Nie zazdroszczę.
ep czytaj ze zrozumieniem tematu, widok hali to ok. 100 lat a ja napisałem 200 lat
Skoro mieszkańcy i handlarze nie mogą się dogadać, to trzeba wprowadzić całkowity zakaz ruchu na Targowej i placu pod wieżowcami, ale udrożnić Mieszka I i Chrobrego. Wkopać barierki w ulicy, zrobić duży deptak i będzie już stałe miejsce na targowisko. Dojazd do bloków od strony Czarnej lub Mieszka I i chrobrego. Innego wyjścia nie widzę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!