Dawniej stał tam klasztor. To chyba cud, że prace archeologiczne przy budowie Mediateki niczego co warte zachowania/pokazania nie znalazły.
http://www.dawnypiotrkow.pl/index.php?/page/piotrkowscy_franciszkanie
Wczoraj Rzecznik Magistratu w mediach Polski - Polsat, podał koszt budowy mediateki na 35 milionów ...... Panie Rzeczniku gdzie mogę zdobyć te dane .......... na której stronie Magistratu ............... szukałem i nigdzie nie mogłem znaleźć ................ czy może celowo ukryte, czy nieprawdziwe, a podane przez Pana kwoty są z s.f.t.. .... a może przeznaczone są tylko dla biegłych finansistów .....
Panie Prezydencie jaki jest koszt całkowity tej budowli i ile będzie nas kosztować utrzymanie tej instytucji???
Byłem, widziałem, i ... no cóż, biblioteka będzie ciekawa, ale prawie całe pierwsze piętro jest puste!!! - brak pomysłu na zagospodarowanie przestrzeni?
Do tego stojąca woda w podziemnym garażu - czyżby już odpływy były przetkane?
Lepiej za ten budnek bylo, zrobic drogi np rosfela do bujen brak chodnika droga to jak pole minowe ale nie ma jak to rozrzutosc miasta
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!