Szumne otwarcie i szumna nazwa MEDIATEKA. Kokarda na otwarciu super i tyle. Byłem wczoraj i się mocno zawiodłem. Nic mnie nie zaskoczyło pozytywnie, no może z wyjątkiem widoku z okna na zamek. Budynek nowy ale nie nowoczesny. Jak się wchodzi nie ma żadnej informacji co gdzie się znajduje. Klimatyzacja na piętrze fatalna do tego świetliki w dachu. Córka zapytała mnie czy tu znajduje się również biblioteka dla dzieci, bo nie widziała. Syn zapytał mnie czy coś tu będzie po zakończeniu wystawy z Politechniki Częstochowskiej, czy zostanie tylko biblioteka i gdzie jest czytelnia? Jeśli to jest mediateka, to czy jest jakaś sala z prawdziwego zdarzenia np. na posłuchanie koncertu muzyki klasycznej? Mnie zasmuciła jakość półek na książki. Nie sądzę, żeby długo były w takim stanie jak na otwarciu. I tak sadzę po wczorajszej wizycie, że włodarze nie mają pomysłu na zagospodarowanie piętra - duża przestrzeń. Podoba mi się jedynie to, że można samodzielnie chodzić między półkami i wybierać książki.
Niestety pierwsza wizyta w MEDIATECE to jakaś porażka! Pani przyjęła książki do zwrotu, po czym dała karteczkę z wybranymi pozycjami do wypożyczenia i kazała szukać w źle oznakowanych regałach. Po 20 min daremnego szukania wyszłam bez książek, zero zainteresowania i pomocy ze strony pracowników. Po prostu żenada!!!
Wybudowali samoobsługowy kolos, ale jak się okazuje nie dla ludzi, współczuję czytelnikom w starszym wieku......
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!