Chyba chodzi wam o kotrmanifestacje, ktora popisala sie obrzydliwymi zdjeciami w centrum miasta na ktore musialy patrzec dzieci. Chanba!!
To festiwal feministek. Ich logika jest zawarta w ostatnim wywiadzie z Magdaleną Jehton:
Dziennikarz: Ciężko?
Jehton: Mam nadzieję, że to sytuacja tymczasowa, to się musi jakoś zmienić. Strasznie mnie ten Kaczor wpieprza.
Dziennikarz: Co robi?
Jehton: Wpieprza! Przecież my żyjemy w jakimś kosmosie!
Dziennikarz: To już dyktatura?
Jehton: Jesteśmy na najlepszej drodze, ale jeszcze pewne swobody obywatelskie zostały zachowane.
Dziennikarz: Pewne swobody?
Jehton: Na razie nawet większość tych swobód, ale kierunek jest naprawdę bardzo niebezpieczny.
Dziennikarz: A które swobody nam odebrano?
Jehton: Mam to wszystko wymieniać?
Dziennikarz: Choć jedną.
Jehton: Hmm, nie potrafię na to pytanie odpowiedzieć. Może nie odebrano nam swobód tak wprost, ale pojawił się strach przed wyrażaniem poglądów.
Dziennikarz: Najpierw mówi pani, że zachowaliśmy tylko pewne swobody, potem – że większość, a jak pytam konkretnie, to nie potrafi pani wskazać ani jednej, którą nam odebrano?
Jehton: Chciałabym na to inaczej odpowiedzieć. Skoro ludzie z radiowej Trójki boją się konsekwencji rozmów ze mną czy z innymi wyrzuconymi, to znaczy, że jakieś swobody zostały im odebrane.
Dziennikarz: Dowodem na to, że PiS pozbawił Polaków swobód obywatelskich, jest to, że dziennikarze Trójki nie chcą z panią rozmawiać?
Jehton: W pewnym sensie tak. Może źle się wyraziłam o swobodach obywatelskich, ale każdy widzi gołym okiem, że dziś w Polsce nie jest przestrzegana konstytucja.
Dziennikarz: A w jakich dziedzinach?
Jehton: Chce mnie pan teraz przepytywać z konstytucji?
Dziennikarz: Ani trochę. Pytam tylko, co z niej nie jest przestrzegane.
Jehton: Jestem słabym rozmówcą, jeśli chodzi o konstytucję.
Dziennikarz: Na Boga, przecież sama pani narzuciła ten temat.
Jehton: Dobrze, wpuściłam się w kanał, na którym się nie znam. Nie mam siły teraz kombinować…
Dziennikarz: Dobrze, to rzucam koło ratunkowe. Co widzi pani gołe oko?
Jehton: Mam panu teraz opowiadać o zamachu na Trybunał Konstytucyjny i o pani sędzi Przyłębskiej? Nie chce mi się w kółko mówić o wojsku, o mediach. Zdecydowanie nie podobają mi się działania Ziobry, skok PiS-u na sądownictwo.
Dziennikarz: I tu znów powinienem spytać, na czym polega ten skok? Pani oczywiście czytała ustawę o KRS?
Jehton: Nie czytałam, bo to nie moja specjalność. Wie pan, ja się zastanawiam, czemu Kaczyński nieustannie obraża, poniża ludzi drugiej strony? Po co mu to?
Redaktorzy umieją liczyć ? Jakie kilkaset ... może zdjęcia udostępnić i przeliczycie jeszcze raz
A więc czy emeryt lub osoba starsza to nie człowiek. Molu ... idź żreć ubrania a nie obrażasz ludzi którzy poświęcili swój czas w tak ważnym dniu, aby powiedzieć nie łamaniu praw człowieka. Kobiety niestety zarabiają mniej na tych samych stanowiskach co mężczyźni, rzadziej zasiadają w zarządach. Ciężko być kobietą, ponieważ padają ofiarami gwałtów (faceta chyba się nie da), przemocy rodzinnej ze strony silniejszych mężczyzn i stereotypów nakazującym im "siedzieć w domu i wychowywać bachory".
Postulaty piękne i słuszne - trudno się z nimi nie zgodzić. Żadnemu człowiekowi nie można zabrać wolności, czego najwyraźniej chce rząd. Mile zaskakuje, że w tak małym miasteczku jak Piotrków ludzi stać jeszcze, aby sprzeciwić się rządowi i walczyć o swoje.
Zwiędły kwiat młodzieży....... socjalistycznej - starej i nowej (tfu) lewicy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!