metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)09.04.2020 21:08

Wkońcu powinno dojść do takiej sytuacji i ludzie powinni wyjść i zrobić porządki bo to co się dzieje przerasta wszelkie
Prawa człowieka
Konstytucja nie obowiązuje
To co się dzieje na dzień dzisiejszy
Nie da się tego opisać
Mam nadzieje ze w końcu Ludzie a mianowicie Polacy zaczną walczyć o swoje
Powinniśmy wyjść na ulicę i zrobić porządki przypominam 1944.
Powinna się skończyć korupcja.

1512

gość ~gość (Gość)09.04.2020 20:52

Dura lex sed lex. Możecie sobie jęczeć i mazgaić się. Jak nie zastosujecie się to dla was zastosują stosowny przepis. I już

68

Adamo ~Adamo (Gość)09.04.2020 15:21

Ale wybory być muszą!!! Niech se tego Dudę ogłoszą dożywotnim prezydentem i tyle. Bo i tak nie ma już demokracji w tym kraju!

913

gość ~gość (Gość)10.04.2020 08:40

Ja mam pytanie tylko prosiłabym o odpowiedź osoby, które faktycznie się w tym orientują. Moja mama mieszka sama w Piotrkowie ja z mężem i rodziną w okolicach, jeżeli mój mąż pojedzie po nią przywiezie ja do nas a następnie wieczorem odwiezie również dostanie mandat?

00

Historia kołem się toczy ~Historia kołem się toczy (Gość)09.04.2020 17:51

Jak widać coraz więcej ludzi ma dość koronoświrusa i tego medialnego bełkotu. Ciekawe co szanowna milicja zrobi jak się wszyscy któregoś dnia wpienią i wyjdą na ulicę? Będzie powtórka z 1981 r. ???

1510

pandemicum debilicum ~pandemicum debilicum (Gość)09.04.2020 21:34

Cytuję:
obowiązuje rozporządzenie Rady Ministrów wprowadzające zakazy lub ograniczenia przemieszczania się za wyjątkiem wyjazdu do i z pracy, w celach związanych ze sprawami życia codziennego lub wolontariatu

Czyli:
- plebs może jedynie tyrać;
- plebs za zarobione pieniądze może wyjść i kupić sobie najwyżej trochę żarcia, żeby dał radę tyrać i nie zdechł z głodu;
- plebs nudzący się w domu może go opuścić jeszcze pod warunkiem, że będzie tyrał nieodpłatnie - ten typ frajerstwa nazywa się szumnie i górnolotnie wolontariatem. Gdyby nazwać go wprost frajerstwem, to może część plebsu by przejrzała na oczy, że władza ma ich tylko za stado frajerów.
Tak, dokładnie tak o tym myślę. O ile do tej pory postrzegałem wolontariat jako działalność szlachetną, a wolontariuszy za ludzi godnych podziwu i szacunku, tak w obliczu obecnego sprowadzenia przez rząd społeczeństwa do roli inwentarza, działalność wolontariacką uważam za czyste frajerstwo.
Te obostrzenia nie służą żadnej walce z "pandemią", a jedynie pokazaniu, kto tu rządzi i czym społeczeństwo jest dla władzy. Jest niczym. Jest inwentarzem, który można gnoić.
Koń też może ciągnąć wóz, może ciągnąć pług i może żreć trawę na ogrodzonym terenie, ale samopas do kobyły już pójść sobie nie może. A na końcu i tak trafi do rzeźni.
A społeczeństwo musi siedzieć teraz potulnie pod butem, bo rząd ma pewne uroszczenia do spłacenia, i społeczeństwo burzyć się nie może.
Pozdrawiam myślących.
A.B./P.D.

173

gość ~gość (Gość)10.04.2020 11:08

O jakiej epidemii mówicie? Ludzie wam to niedługo wmówią że istnieje ufo i trzeba siedzieć w domu a wy w to uwierzycie

61

g ~g (Gość)10.04.2020 11:04

Taka epidemia,maseczki,rękawiczki och ach a na 10 rocznicy smoleńskiej kaczafii i jego świta jeden obok drugiego bez rękawiczek i masek..Ludzie skoro niby taka epidemia to czemu ci mądrzy się sami do tego nie stosują??!Zwykłemu rowerzyście 12tys kary a tacy bezkarni.Szlag mnie trafia że ludzie tak dają się sterować

62

gogle ~gogle (Gość)10.04.2020 10:35

Popatrzcie sobie w necie do czego już się policja posuwa..

21

kogut ~kogut (Gość)09.04.2020 14:59

wyjść z domu nie wolno ale stać w tłumie ludzi pod sklepem w oczekiwaniu na wejście to już wolno !!!! banda kłamców !!!

244

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat