Wyjeżdżając z miasta w godz 22:00-01:00 widać, że dopiero za miastem jeżdżą pługi, jeżdżą w nocy!!! W Bełchatowie 23:40 trzy pługi, cała długość Piotrkowa przejechana ... zero (na podstawie miesięcznego kursowania nie jednego przejazdu), jedyne to te co z trasy S8 wjeżdżają do Piotrkowa tylko po to aby zawrócić na rondzie ;-) i do tego miejsca jeszcze jako tako.
Nikt nie nalega na odśnieżanie uliczek osiedlowych bo tam faktycznie 24/7 są samochody, ale jeżeli Słowackiego, Wojska Polskiego czy Łódzka wyglądają jak piaskownica z 20-30 cm warstwą to ktoś powinien zostać wy********** z roboty.
Straż miejska zwykłemu obywatelowi za chodnik przed posesją może do 500 zł mandatu nałożyć. Powinni urzędnicy bezpośrednio odpowiedzialni za taki stan rzeczy również ponieść konsekwencje finansowe.
biedactwa z mzdik. mieszkancy i ich auta im przeszkadzaja. a pewnie najbardziej w utrzymaniu czystej nawierchni przeszkadza im snieg.bo gdyby nie było sniegu to ludzie by nie narzekali i dalej moznaby nic nie robic.Ten Chojniakowy teatrzyk to poprostu ŻENADA.ale wybory sie zblizaja. odpłacimy sie.
barany waliły piaskiem jak śnieg ledwo co spadł tylko po samochodach kamieniami strzelali. a co do bocznych ulic mieszkam na takiej i ani razu nie przejechała menda w tym roku ani w zeszłym. dziś tak zasypało że samochodem to moge zapomnieć wiechać na ulice a co dopiero do garażu.
nie przesadzaj, ja seicento śmigałem po mieście cały dzień i dawało radę!
To nie przesada mieszkam na osiedlu wierzeje i o wyjeździe z uliczki mogę tylko pomarzyć.W tym roku nawet raz pług nie jechał
Przecież jesli MZDiK ma utrudnienia przy odsnieżaniu parkingów spowodowane przez zaparkowane tam samochody to nie jest żaden problem.Wystarczy np. dzień wczesniej zostawić zawiadomienia za wycieraczkami z datą i godziną ewentualnego odsnieżania , zagrodzic tasmą lub postawić tymczasowy znak.Myslę że każdy się dostosuje.
To nie jest problem tylko trzeba trochę pomysleć.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!