metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
b99 ~b99 (Gość)30.09.2010 00:52

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
Jeżeli zdecyduję się w ogóle na udział w głosowaniu, a powinienem - jako obywatel - to zagłosuję na Marka Mazura. Wątpliwe, aby na wyborczym firmamencie objawił się ktoś jeszcze do przyjęcia.
Ale na Mazura postawię także z jednego, nader ważnego powodu! Piotrków potrzebuje po prostu świeżego powietrza i nowej krwi. Bo inaczej ukisimy się we własnym sosie.

00

b99 ~b99 (Gość)30.09.2010 00:57

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
Jeżeli zdecyduję się w ogóle na udział w głosowaniu, a powinienem - jako obywatel - to zagłosuję na Marka Mazura. Wątpliwe, aby na wyborczym firmamencie objawił się ktoś jeszcze do przyjęcia.
Ale na Mazura postawię także z jednego, nader ważnego powodu! Piotrków potrzebuje po prostu świeżego powietrza i nowej krwi. Bo inaczej ukisimy się we własnym sosie.

Marek Mazur, Przewodniczący Sejmiku Województwa Łódzkiego, który w poniedziałek, dwa dni wcześniej, ogłosił zamiar kandydowania, może Krzysztofowi Chojniakowi poważnie zagrozić. To słaby prezydent, rządy sprawował bez pomysłu i chaotycznie, przywiązywał wielką wagę do przecinania wstęg i mów okolicznościowych, zaszkodził piotrkowskiej prawicy i powszechnie jest krytykowany. Sprzyja mu tylko tzw. dwór i paru zauszników. A Mazur, urodziny w Piotrkowie, tu chodził do podstawówki i do liceum, tutaj też już od pewnego czasu mieszka, to doświadczony, bo i wiekiem starszy od Chojniaka, i stażem pracy - samorządowiec, sprawny organizator, bywały w świecie. Potrafi pozyskiwać fundusze z budżetu centralnego, ale przede wszystkim - unijne. Chojniak, jeżeli gdzieś jeździł, to Łodzi głównie, Mazur zaś do Warszawy przede wszystkim i oczywiście do Brukseli. Tę ma zaletę, że nie pochodzi z miejscowej kliki, miejscami tworzącej wręcz bagno. Przydałaby się zupełnie nowa, nie uwikłana w lokalny światek, osoba. Właśnie Marek Mazur. Wiem, że to wygląda na jakąś laurkę, ale za Mazurem zagłosują liczni piotrkowianie z tego, co słychać i to z różnorodnych środowisk społecznych.
Włostowic, masz rację. Ale napisz na przyszłość krócej.

00

marianna ~marianna (Gość)30.09.2010 01:11

Tylko pan Marek Mazur, specjalista od pozyskiwania szybko dużych funduszy. I b. sprawny organizator.

00

słowa na wiatr ~słowa na wiatr (Gość)30.09.2010 08:26

Widz, że zagotowało się troszkę, ciśnienie poszło do góry oponentom Chojniaka. Panie Chojniak cały Piotrków jest z Panem.

00

Brawo ~Brawo (Gość)02.10.2010 15:41

Za chijniakiem są same mocherowe berety ale i tak nie wygra. Jaki chojniak jest katolik a tyle zła ludzim zrobił Juz wole głosować na Kaczora donalda.

00

jednawodka ~jednawodka (Gość)02.10.2010 18:38

Zupełnie nie rozumiem tej negacji. Mając w Piotrkowie kandydatów takich, jakich mają, w tym Mazura, ludzie się jeszcze zastanawiają, czy Mazura???
Przecież reszta jest z harleguina wzięta, dobre dla pensjonariuszek podlotków, a Mazur to bohater z realnej opowieści.
Nie wiem ale jeżeli w P-kowie nie wybiorą Mazura, to ja nie wiem, kto tam w ogóle chodzi na wybory i jaką świadomość społeczną i polityczną mają piotrkowianie.
Samobójcy???

00

faktownik ~faktownik (Gość)03.10.2010 09:58

Pan Mazur, jak sam stwierdził w radio, mieszka w Opocznie z żoną a meldunek w Piotrkowie ma zapewne na potrzeby wyborów.

00

Brawo ~Brawo (Gość)03.10.2010 15:03

Marek Mazur zrobil duzo dla Piotrkowa min. dzięki niemu zostala wybudowana sala na sienkiewicza, przekazal tez pieniadze na drogi itd. duzo mozna był wymieniac. Robi wszysto co moze zeby nam sie lepiej zyło i mieszkała a przy tym jest skromny i nie przechwala sie swoimi dobrymi uczynkami czego niestety nie mozna powiedziec o p. chojniaku który nic nie robi a zasługi innych przypisuje sobie. jak najbardziej Marek Mazur powinien zostac NASZYM PRESZYDENTEM.

00

arti2811 ~arti2811 (Gość)03.10.2010 15:06

Kiedy i gdzie pojawi się na spotkaniach z mieszkańcami PT wie ktos?

00

mieszkana ~mieszkana (Gość)03.10.2010 15:12

A ja przed godziną widziałam Mazura w kościele i na Słowackiego. Nie siedź przed komputerem, wyjdź na miasto to go zobaczysz

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat