samochody coraz większe i potrafią więcej od swoich właścicieli, którzy nie potrafią często dobrze zaparkować; problem stanowią najczęściej podstawowe rzeczy np. pismo obrazkowe STOP, ograniczenie prędkości, im bardziej wypasiona fura tym częściej kierowca z fonem przy uchu, jazda na późno zielonym.....beztroska, zadufanie, szpan, często także niestety młody wiek..
To mi dopiero jak ktoś nie dba o swoje bezpieczństwo na drodze to jego problem jak go wyeliminują z tego świata na zawsze.Problem nie w ilości pojazdów ani egzaminów na prawko tylko zwyczajne roztargnienie ludzi prowadzi do nieszczęścia .Ktoś mówi o zaostrzeniu egzaminów i co to da .Ja robiiłem po staremu czyli teoria w POM-ie a jazda na placu później miasto .Przyjechało dwóch egzaminatorów podzielili na dwie grupy i z 60 osób tylko parę nie zdało z jazdy .ja nawet na teorię nie miałem kiedy chodzić bo pracowałem po 12 godzin a zamienić się nie było z kim.Zadałem za pierwszym razem ale wykuoiona jazda to była dla mnie tylko formalność bo ja wcześniej jeździłem różnymi pojazdami ciężarowymi jak i osobowymi a i czasem autobus też się prowadziło nie mając prawka wcale .Nie miałem żadnej stłuczki do dziś i ponad milion km od czasu posiadania prawka bo tego wcześniej nie liczę.Teraz komplikóją jak mogą by tylko utrudnić i co to daje jak ludzie zwyczajnie obycia na drodze nie mają i widać jak szkoły uczą jeździć byle kasę wziąść i co się będą o kursanta przejmować
Ale się przejmujecie. Najważniejsze dla państwa jest aby było jak najwięcej kierowców, którzy będą płacili haracze w postaci podatku w paliwie, coraz wyższego OC itp. Rząd wprowadza nawet ułatwienia dla zadających.
http://tvn24bis.pl/moto,99/egzamin-na-prawo-jazdy-bedzie-latwiejszy,690852.html
Aha, zapomniałbym o cenniku za wykroczenia. Myślę, że powinien być zweryfikowany w górę. Wszystko dla dobrej zmiany.
Ja nawet widziałem 4 radiowozy i patrzyłem przez okno jak robili zdjęcia. Całkowity czas 3,5 godziny.
Ja nawet widziałem 4 radiowozy i patrzyłem przez okno jak robili zdjęcia. Całkowity czas 3,5 godziny.
Bo jeździć to trza umieć.I tyle w temacie.Kierowcą trzeba sie urodzić.Jak ktos nie ma żyłki do jazdy to bedzie jeździł ale jak to wiadomo...
Widzieliście wypadek na Słowackiego / Młynarska jaguar przeleciał 130m według niektórych powinien być ofiarą kolizij. Albo ofiarą nie miała chamólców albo miała kolegów co sprawą się zajeli.
Warto dodać, że jednocześnie dwukrotnie wzrosła liczba zdanych egzaminów wśród kobiet i osób w wieku 50+ oraz dwuipółkrotnie wzrosła liczba sprowadzanych pojazdów marki BMW. Przypadek? Nie sądze...
a morał jest krótki i niektórym znany: Gdy ślisko i zła droga,nie zapierd****y
Jaka Policja, takie bezpieczeństwo. Auta się nie zmieniły przez ostatni rok, ich ilość też, a w Policji zmiany były. Okazuje się, że nie na lepsze. Satysfakcja z pracy to dużo, ale nie wystarcza, trzeba ludziom płacić, metoda groźnego się nie sprawdza. Sprawdzał ktoś kompetencje komendantów, zwłaszcza tego co niedawno nim został, a kompetencje dowódców ruchu drogowego? Natychmiast powinno się im podziękować, nie sprawdzili się, a stawką jest ludzkie bezpieczeństwo !!!!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!