No tak - ostatnio przyzwyczaja się nas, że wszystko - lodowisko, plac zabaw, bezpłatny internet to dzieła Lewicy. Zastanawiające jest jednak to, że podczas akcji "prezydencie kup na quady" Pan Dziemdziora nie wspomniał dlaczego ulica po której jeździł za czasów kadencji Lewicy nie powstała.
Bo wspierali z Waldemarem Matusewiczem handel regionalny burząc stadion Piotrcovii i budując tam markety.
Dobre pomysły. Park Belzacki wymaga ożywienia i odpowiedniego zagospodarowania, wielu mieszkańców z pobliskich blokowisk będzie chętnie spędzać tam czas.
Dobrych pomysłów to każdy z nas ma wiele, pytanie tylko brzmi jak Panowie z Lewicy chcą je zrealizować? Przepraszam, ale to jest pytanie kluczowe - ja np. mogę chcieć żeby Polska była od morza do morza tylko samymi chęciami do niczego się nie dojdzie - trzeba wiedzieć jak to zrobić, tymczasem Pan radny mówi, że chce, ale nie mówi jak to zamierza osiągnąć.
Jeszcze jedna uwaga troszkę luźniej związana z tematem, ale kiedy już w Parku Belzackim będzie jakaś scena do koncertów to jak np na koncert dostaną się mieszkańcy innych części Miasta? Jaka linia MZK tam dojeżdża? Gdyby Pan Dziemdziora wygrał wybory to pierwsze co powiem to "Prezydencie kup nam nordic walking!"
A ja mam pytanie- czy do zmiany linii autobusowej są potrzebne nadzwyczajne środki?.Może Pan Marcin myśli o linii tramwajowej, w takim wypadku będą potrzebne szyny i trakcja elektryczna.
W przypadku piotrkowskiego MZK tak - nazwę przyszłego prezydenta mężem stanu, jeżeli rozwiąże problem komunikacji miejskiej w Piotrkowie.
Oj widać, że zbliżają się wybory samorządowe. Dlaczego pan poseł Artur Ostrowski nie kandyduje na prezydenta Piotrkowa tylko wyręcza się radnym Dziemdziorą i wystawia go na odstrzał? Dziemdziora to najaktywniejszy z radnych obecnej kadencji. A może lepiej bo byłby to kolejny nauczyciel we władzach miasta.
Zobaczymy jaki program wyborczy przygotują sztabowcy. Moim zdaniem o ile program Chojniaka będzie opierał się dorobku mijającej kadencji, to program lewicowy z tego co można wywnioskować będzie opierał się na krytyce odchodzącej ekipy i przywłaszczaniem sobie nie swoich projektów. Póki co najbardziej intryguje mnie sposób na zwycięstwo Andrzeja Czapli - Prezydent Chojniak uprawia propagandę sukcesu, radny Dziemdziora gołosłowny marketing, a Andrzej Czapla...?? No właśnie co robi Andrzej Czapla?
Od końcówki przy PIOMIE jakieś 500m.
Przedłuzyć, choćby czasowo, te trzy linie także można
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!