Dziadek Józio jeszcze długo będzie bohaterem narodowym w przeciwieństwie do Kuklińskiego, Pileckiego czy Franka Zubrzyckiego, którego w nowej Polsce pomnika, muzeum pozbawiono. No bo taki z niego był bohatyr. Więcej na http://sklave.manifo.com/
Sportowcy prawdziwymi bohaterami? Przecież sport to dzisiaj rodzaj biznesu i to dla niektórych bardzo dobrego. Nie tak liczy się to, ile ktoś strzelił bramek, jak daleko skoczył, jak szybko pobiegł, albo pojechał, ile zdobył za co jakichś tam punktów itp. jak to, ile na tym zarobił milionów! Oczywiście nie koniecznie bezpośrednio na tym sporcie, bo będąc znanym, można też z powodzeniem zarabiać np. w reklamie. Dla mnie sport polega na tym, że sobie pobiegam po lesie, bo to jest mi potrzebne do dobrego samopoczucia, natomiast od dawna nie interesuję się sportem wyczynowym i... dobrze mi z tym!
Bóg, Honor, Ojczyzna.
Dla paru złociszy,
Dla kariery, dla władzy -
Niejeden to tego się przyzna.
ja to mysle ze jak narazie to Lewandowski... bo to dobry chłopina jest...
:D :D :D
Tak, tak... - Lewandowski, Małysz i Kowalczyk. Mamy sportowców ze znacznie większymi osiągnięciami niż ci troje, ale media ich nie pokazują. Bo są dyscypliny równe i równiejsze. Ileż to złotych medali dla Polski zdobył Lewandowski? Żadnego? To może jakiś inny chociaż zdobył? Też nie? Uuuuu... I co to za "bohater narodowy", jeśli musi u Niemców zarabiać? Jaki głupi naród, tacy jego "bohaterzy narodowi"...
dla mnie bohaterem narodowym jest każdy polak który zarabia 1350zł a wydaje na utrzymanie rodziny 2700 zł i jeszcze utrzymuje resztę kraju za swoje podatki ukłon dla urzędu skarbowego i nie uczciwym pracodawcą
piusek i Witold Pilecki lech oszukał naród obiecywał po 100milionów i nikt nie dostał
Bohaterami są tylko prawdziwi patrioci rządu prawa i sprawiedliwości
wizerunkiem Polaków jest nasz Jan Paweł II na zawszę w naszych sercach
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!