28-letni żandarm Franciszek Koryzma został zamordowany podczas pełnienia warty belwederskiej. Poszukiwania nie przyniosły skutku - podejrzany Stefan Kossowski miał alibi, które okazało się niepodważalne. Jednak w nocy, w której doszło do morderstwa, w Belwederze przebywał także Józef Piłsudski. Plotki na temat jego winy szybko zaczęły pojawiać się w prasie... Ale dlaczego miałby zastrzelić Franciszka Koryzmę?
http://vod.pl/programy-tv/newsweek-historia-watek-z-zyciorysu-jozefa-pilsudskiego-o-ktorym-wiedza-nieliczni/ysgfbr#0
Dla mnie niedoścignionym wzorem cnót wszelakich jest bohater dwóch narodów: polskiego i amerykańskiego, pułkownik Kukliński.
Fajnie jest mieć dwie ojczyzny, z których jedna za robotę płaci dobre pieniądze, a druga - jeszcze lepsze.
Ja myślę że najwięcej bochaterów to znajdziemy wśród zwykłych ludzi którzy stawiają czoła trudnej rzeczywistości
Bohaterami są nasi dziadkowie bo walczyli za nasz kraj a teraz nie każdy o tym pamięta zero pomocy od narodu dla kombatantów itd choć sami swoi zabijali prawdziwych bohaterów za komuny
wizerunkiem Polaków jest nasz Jan Paweł II na zawszę w naszych sercach
Bohaterami są tylko prawdziwi patrioci rządu prawa i sprawiedliwości
piusek i Witold Pilecki lech oszukał naród obiecywał po 100milionów i nikt nie dostał
dla mnie bohaterem narodowym jest każdy polak który zarabia 1350zł a wydaje na utrzymanie rodziny 2700 zł i jeszcze utrzymuje resztę kraju za swoje podatki ukłon dla urzędu skarbowego i nie uczciwym pracodawcą
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!