metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Kukizowiec ~Kukizowiec (Gość)02.11.2018 15:10

Panie Chojniak, skoro szanuje Pan wyborców niech Pan uczciwie powie: ile będą wynosiły odsetki i ubezpieczenie kredytu?

21

Rozpędzony ~Rozpędzony (Gość)30.10.2018 15:54

Pierwsze pytanie na co komu mediateka, która będzie przynosiła więcej strat niż zysków??

4417

MaKa ~MaKa (Gość)02.11.2018 11:48

Czas, aby zachęcić młodzież do czytania książek, wzbogacenia nauki metodami interaktywnymi, czy też integracji wielopokoleniowej. Mediateka będzie takim miejscem. Kto był w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie, w Centrum Nauki Techniki w Łodzi czy też w PGE Giganty Mocy rozumie zasadność budowy Mediateki. Kto nie był - to się przekona. Cieszę się, że w moim mieście inwestuje się w naukę i edukację. Pozdrawiam wszystkich oponentów.

79

Gość 13 ~Gość 13 (Gość)02.11.2018 16:44

Po co mediateka? Ci co to piszą nie oczekują uzasadnień? Temat "Mediateka" to "kiełbasa wyborcza" przeciw obecnemu prezydentowi. Piotrków bez afer, skandali - szkoda.... Tylko mediateka - to hasło wyborcze opozycji. A ja powiem po co, po to aby: promować nowoczesne TI, "ściągnąć turystów" z innych miast, pochwalić się przed innymi, że Piotrków Trybunalski to miasto z nowoczesnymi projektami.
Mnie jedynie przeszkadza zakaz sprzedaży alkoholu po 23.00. Moim zdaniem to uderza tylko w tzw. nocne sklepy, a nie zmieni tych co piją. Należy przestrzegać przepisów i nie sprzedawać alkoholu pijanym i przed 18 - nastym rokiem życia, a nie wprowadzać prohibicję.

30

Dorota B. ~Dorota B. (Gość)02.11.2018 17:21

Żal mi was ludzie. Taką piękną pogodę mamy, taki listopad zdarza się raz na kilkadziesiąt lat, nie wiadomo co będzie dalej i zamiast skorzystać z takiej ładnej aury to wy ględzicie o jakiejś kosmetyczce ktora o niczym pojęcia nie ma i chojniaku. Jak ja bym miała takie problemy to bym dziękowała Bogu.

31

nieznana ~nieznana (Gość)02.11.2018 18:26

No dobra chce zglsować na Malen...
Ale kto to jest?
1. Nie kosmetyczka
2. Nie urzędnik
3. Nie lekarz
4. Nie pielęgniarka
5. Nie położna
Widać i słychać
Nie prawnik i nie ekonomista - widać po wyroku
Hnnn,mmmm
Wiec kto?
Rozdawała wodę i robiła szu w MZK?
Kim jest jej rodzina ojciec , matka czy były mąż... mogło by to wiele rozjśnić.
Jest z P.O. rozdawala wodę i coś kombinowala w MZK.
chodzi po ulicach ..... w dzień, i na hali ze zdanowską,musi mić dużo urlopu lub nikt nie rozlicza jej czasu pracy ...
Pytania?
jakie jest jej wyksztalcenie i czemu je ukrywa?
Co potrafi i czym się zajmuje... bo kosmetyczką jak widać chyba nie jest?????
Chojnaik byl nauczycielem i tego nie ukrywa ani swego wykształcenia?
Chciałabym zagłosować na kobiet, ale chce znać prawdę lub więcej informacji - czyli co ona wie i na czy się zna??? zanim będzie cisz wyborcza
Proszę napiszcie coś więcej? np czy zajmuje sie w szpitalu

32

rozważna ~rozważna (Gość)02.11.2018 18:37

Niestety wybieramy mniejsze zło. Obecny prezydent wypadł w debacie przeciętnie, a nawet słabo. Kandydatka zaliczyła dyskwalifikację. Jej kampania jest bez zarzutu. Ale ona sama - najsłabszym ogniwem tej kampanii. Poza chęciami bycia prezydentem,determinacją nie ma nic. A najbardziej klasy. Przy tak dużych deficytach, poza innym wyglądem i nazwiskiem, nie spełni naszych marzeń o ZMIANIE. Dlatego, z bólem, ale Chojjniak.

12

gość ~gość (Gość)02.11.2018 18:22

Pan Krzysztof Chojniak taki otwarty dla ludzi a nawet swojego plakatu nie zawiesił u siebie na ogrodzeniu wstydzi się pokazać ludziom?.Pani Marlena w przeciwieństwie jest odwazniejsza i ma swój plakat u siebie na ogrodzeniu i takiej odważnej osoby nam potrzeba w Piotrkowie a nie osoby ciągle ukrywajacej się przed ludźmi.

22

Gość 13 ~Gość 13 (Gość)02.11.2018 18:41

"W dobie cyfryzacji" by zatrzymać młodych z wykształceniem TI trzeba utworzyć dla nich miejsca pracy. Mediateka to miejsca dla ludzi interesujących się nowymi środkami przekazu, to miejsce gdzie nowy "narybek" może zdobyć wiedzę w ciekawy i nowoczesny sposób. Ludzie aktywni, nowocześni, wykształceni TI mogą tworzyć wszędzie. Znam przypadki, że "cyfrowi" siedzą przed komputerem w pokoju mieszkania i prowadzą biznes (np.: programiści, graficy komputerowi, reklama, itd.). Jednak najpierw należy ich edukować i dać im narzędzia by sami poszukiwali informacji i realizowali własne pomysły.

22

Gość 13 ~Gość 13 (Gość)02.11.2018 13:10

Wysłuchałam debaty kandydatów na prezydenta Piotrkowa Tryb., zapoznałam się z wypowiedziami kandydatów umieszczonymi w portalach internetowych i ... , kandydatka na prezydenta twierdzi:
1." Czas na młodych", czyli starzy muszą ustąpić miejsca innym - za kilka lat też pani M. W-G będzie miała 45, 50 lub 55 lat i co.. też przyjdzie czas zamienić ją na lepszy model?
2. Młodzi tak, ale to nie oznacza, że w wieku 48 lat mam być odsunięta od życia zawodowego - jestem na NIE.
3. Pani M. W-G w reklamie wyborczej twierdzi: "Każdy głos jest ważny.. i nie zależnie od wieku" - jak mam głosować jak stawia tylko na młodych?
4. Mam dość populistycznych pokrzykiwań (pomimo sympatii dla koalicji PO i N) - to moje miasto i chcę spokojnego prezydenta, za którym nie stoją pieniądze dużej partii ( mającej cel - wygrać tylko z PIS).
5. PIS chce niby poprzeć prezydenta , ale tylko dlatego by przypisać sobie sukces wygranej - stanowczo mówię NIE - przez dwanaście lat w naszym mieście byli w opozycji razem z PO.
6. Czas dla młodych! a MEDIATEKA to nie nowoczesność i młodość?
7. Podoba mi się, że obok szacunku do starości i dojrzałości (dbałość o historię naszego miasta), obecny prezydent stawia na młodość (nowe mieszkania, przebudowa ulic, kanalizacji, itd. imprezy, strefy biznesu) - narzekać będzie ten, kto siedzi w domu i nic nie widzi lub nie chce widzieć).
8. Od obecnego prezydenta oczekuję jeszcze więcej inicjatyw i chciałbym by zajął się tymi częściami miasta, które są ciągle zaniedbane - czekam cierpliwie i w tym momencie jestem na TAK.
9. Nowa kandydatka, nic nowego nie powiedziała, nie lubię jak ktoś wykrzykuje , atakuje , rzuca populistyczne hasła, dzieli ludzi na młodych i starych, moich i waszych - jestem na NIE.

99

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat