W dniu dzisiejszy w TVPinfo posłanka Wiosny Anita Sowińska podała sposób jak skutecznie "ugotować" żabę (media) w Polsce. Wstyd, za taką posłankę z naszego miasta.
Jeden z komentarzy mówi o tym że liczba mieszkań na tysiąc mieszkańców zwiększyła się tylko przez ujemny przyrost naturalny. Gdyby ktoś wysilił się na sprawdzenie danych wyszło by mu że z 14 mil. mieszkań rok do roku w liczbach bezwzględnych zrobiło się 15 mil. mieszkań to prosta arytmetyka. Nie wiem czy dane z GUS są prawdziwe ale teza że ilość mieszkań na tysiąc mieszkańców wzrosła tylko z powodu ujemnego przyrostu naturalnego jest wyssana z palca. Szkoda że takie wpisy przeważają bo tematy ciekawe
Jeden z komentarzy mówi o tym że liczba mieszkań na tysiąc mieszkańców zwiększyła się tylko przez ujemny przyrost naturalny. Gdyby ktoś wysilił się na sprawdzenie danych wyszło by mu że z 14 mil. mieszkań rok do roku w liczbach bezwzględnych zrobiło się 15 mil. mieszkań to prosta arytmetyka. Nie wiem czy dane z GUS są prawdziwe ale teza że ilość mieszkań na tysiąc mieszkańców wzrosła tylko z powodu ujemnego przyrostu naturalnego jest wyssana z palca. Szkoda że takie wpisy przeważają bo tematy ciekawe
Ciekawy jestem ile i kto płaci za wpisywane tu komentarze widać tu sporo propagandy i brak konkretow
A ja byłem przekonany, że to "zasługa" ujemnego przyrostu naturalnego. Po prostu ludzie wymierają, a mieszkań do grobu nikt nie zabiera ze sobą. Gdyby Gowin stwierdził, że zasługą rządów Zjednoczonej Prawicy jest ujemny przyrost naturalny, to bym z nim nie polemizował, uwierzyłbym na słowo. Wtedy przyrost ilości mieszkań w stosunku do liczby mieszkańców byłby - ale pośrednio! - ich zasługą.
A poza tym, Zjednoczona Prawica jest ugrupowaniem LEWICOWYM!
A z czego będą te dotacje i granty ? Jeśli z UE to w ostateczności może być, ale jak z grosza publicznego to znaczy z podatków to dlaczego z wspólnej kasy daje się jednostkom? Z podatków to wojsko, policja, administracja itp.
Może zamiast dotacji to dotacja ale zwrotna. Owszem dostajesz dofinansowanie ale w określonym czasie (20, 30 lat) jest do zwrotu (w realnej wartości) i z tych zwróconych dotacji buduje się następne mieszkania. To OK. Należy dawać wędkę a nie rybę.
To to sto tysięcy mieszkań obiecanych już oddane ??? Hahaha parodia skrajni nieudacznicy cały czas nas kłamią i mają nas za baranów.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!