Taki mamy poziom służby zdrowia w Piotrkowie w XXI wieku ale co się dziwić z jednej strony NFZ ogranicza pieniądze a z drugiej tak się kształci nowych medyków którzy nic nie potrafią a podstawowe badania krwi niczego nie wykażą zawsze będą w normie
Zakażenie jest skutecznie leczone za pomocą antybiotyków z grupy penicylin, cefalosporyn oraz tetracyklin. wikipedia
współczuje jej, ja latam po lasach i mam mnóstwo kleszczy, w 2018 bylem ugryziony ponad 10 razy, kleszcze usunięte w ciągu 24 godzin ale i tak sam fakt że jest teraz tyle tego badziewia że powinno się coś z tym zrobić. W tym sezonie jak narazie udaje mi się bez ukąszenia ale mamy dopiero koniec maja więc wszystko przede mną, oby bez boreliozy
Leczenie antybiotykami jest długotrwałe ( kilka miesięcy) i związane z wieloma skutkami ubocznymi ( i chyba nie do końca skuteczne). Borelioza jest to ciężka choroba, trudna do rozpoznania, bo nawet testy nie dają jednoznacznych wyników. Ale aby troszkę optymizmu podać:
https://portal.abczdrowie.pl/odkryto-nowe-niesamowite-wlasciwosci-stewii
https://digitalcommons.newhaven.edu/biology-facpubs/35/ tu jest interesujący artykuł naukowy
Pozdrawiam Panią.
A najbardziej u lekarzy denerwuje mnie to, że robią z człowieka wariata. Człowiek naprawdę cierpi z bezsilności, a oni chcą wysyłać zaraz do psychiatry. A leki psychotropy wszystko załatwią:(
Nie podoba mi się takie podejście lekarzy.
Na tym przykładzie widać jak bardzo groźna jest borelioza. Pomyślcie też o swoim zdrowiu, bo zaczęły się lata nasienne dębów i bukow, więc populacja gryzoni dramatycznie wzrośnie, w efekcie także kleszczy. A za tym idzie dużo większe ryzyko złapania boreliozy. Już teraz mówi się, że w PL panuje jej cicha epidemia.
Www.vita-medica.com
Tam potrafią pomóc i mówię to z pełną świadomością. Leczenie kosztowo porównywalne z antybiokoterapią ale nie zatruwasz się. Jedziesz tam 1-2 razy w miesiącu i tyle.
Dziewczyno o kt?rej jest ten artykuł proszę rozważ tą metodę leczenia. Osobie bliskiej pomogli i tobie też pomogą. Tylko dlatego daje ten komentarz.
Pozdrawiam
Wiem co to za ból, sama cierpię na boreliozę, a dowiedziałam się o tym głównie wtedy kiedy zrobiłam właśnie badania na borelioze w laboratorium diagnostyce, badajcie się ludzie, bo borelioza to nie są żarty, atakuje cały układ nerwowy
Lekarz rodzinny przy widocznym ramieniu nie potrafił przepisać odpowiedniego antybiotyku A co dopiero mowa o leczeniu. Ordynator pediatrii kazał jechać do Łodzi gdzie w Piotrkowie jest poradnia zakazna. To znak na jakim poziomie jest tu leczenie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!