Lekarz rodzinny przy widocznym ramieniu nie potrafił przepisać odpowiedniego antybiotyku A co dopiero mowa o leczeniu. Ordynator pediatrii kazał jechać do Łodzi gdzie w Piotrkowie jest poradnia zakazna. To znak na jakim poziomie jest tu leczenie.
Wiem co to za ból, sama cierpię na boreliozę, a dowiedziałam się o tym głównie wtedy kiedy zrobiłam właśnie badania na borelioze w laboratorium diagnostyce, badajcie się ludzie, bo borelioza to nie są żarty, atakuje cały układ nerwowy
Www.vita-medica.com
Tam potrafią pomóc i mówię to z pełną świadomością. Leczenie kosztowo porównywalne z antybiokoterapią ale nie zatruwasz się. Jedziesz tam 1-2 razy w miesiącu i tyle.
Dziewczyno o kt?rej jest ten artykuł proszę rozważ tą metodę leczenia. Osobie bliskiej pomogli i tobie też pomogą. Tylko dlatego daje ten komentarz.
Pozdrawiam
Na tym przykładzie widać jak bardzo groźna jest borelioza. Pomyślcie też o swoim zdrowiu, bo zaczęły się lata nasienne dębów i bukow, więc populacja gryzoni dramatycznie wzrośnie, w efekcie także kleszczy. A za tym idzie dużo większe ryzyko złapania boreliozy. Już teraz mówi się, że w PL panuje jej cicha epidemia.
A najbardziej u lekarzy denerwuje mnie to, że robią z człowieka wariata. Człowiek naprawdę cierpi z bezsilności, a oni chcą wysyłać zaraz do psychiatry. A leki psychotropy wszystko załatwią:(
Nie podoba mi się takie podejście lekarzy.
Leczenie antybiotykami jest długotrwałe ( kilka miesięcy) i związane z wieloma skutkami ubocznymi ( i chyba nie do końca skuteczne). Borelioza jest to ciężka choroba, trudna do rozpoznania, bo nawet testy nie dają jednoznacznych wyników. Ale aby troszkę optymizmu podać:
https://portal.abczdrowie.pl/odkryto-nowe-niesamowite-wlasciwosci-stewii
https://digitalcommons.newhaven.edu/biology-facpubs/35/ tu jest interesujący artykuł naukowy
Pozdrawiam Panią.
współczuje jej, ja latam po lasach i mam mnóstwo kleszczy, w 2018 bylem ugryziony ponad 10 razy, kleszcze usunięte w ciągu 24 godzin ale i tak sam fakt że jest teraz tyle tego badziewia że powinno się coś z tym zrobić. W tym sezonie jak narazie udaje mi się bez ukąszenia ale mamy dopiero koniec maja więc wszystko przede mną, oby bez boreliozy
Zakażenie jest skutecznie leczone za pomocą antybiotyków z grupy penicylin, cefalosporyn oraz tetracyklin. wikipedia
Taki mamy poziom służby zdrowia w Piotrkowie w XXI wieku ale co się dziwić z jednej strony NFZ ogranicza pieniądze a z drugiej tak się kształci nowych medyków którzy nic nie potrafią a podstawowe badania krwi niczego nie wykażą zawsze będą w normie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!