metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
jest źle ~jest źle (Gość)15.01.2015 19:37

To nie chodzi o to że nauczyciel ma dobrze, to chodzi o to że liczne niesprawiedliwe przywileje wydoiły ten kraj do dna i nie pozwalają się rozwijać. Chcesz być nauczycielem bądź, ale urlop powinien być taki sam dla wszystkich, etat taki sam, te same prawa emerytalne. To dzięki waszym przywilejom jest niesprawiedliwie i źle w tym kraju. Więc jeśli jesteś w tej licznej grupie nie walcz o więcej niesprawiedliwości i pasożytowania.

105

znieść przywileje ~znieść przywileje (Gość)15.01.2015 19:59

Ja się pytam,po co dawać nauczycielom trzynastki,skoro rodzic i tak musi załatwić płatne korepetycje....a może te pieniądze dać rodzicom!!!!

104

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)15.01.2015 20:43

Każdy narzeka na obecny system, a mimo to 95% z tych, którym chce się iść na wybory, oddaje głos na ugrupowania gwarantujące trwanie obecnego systemu. Idioci czy masochiści?

100

adam74 ~adam74 (Gość)15.01.2015 20:55

Z jakiej racji nauczyciele!!!!!!! Dwa miesiące wakacji (urlopu),ferie,teraz tyle wolnego w święta,weekendy itd.W sumie pracują z siedem miesięcy w roku.Jeszcze im mało?

93

adam74 ~adam74 (Gość)15.01.2015 21:01

"nauczyciel007" napisał(a):

Nauczył czytać i pisać bo dostał za to wypłatę. Kto inny ma dwa miesiące urlopu jeszcze trzynastki potrzebne?Policz sobie Nauczycielu ile tak naprawdę pracujesz w roku.Wam ciągle mało!!!!!!

104

dlaczego ocet jest kwaśny ~dlaczego ocet jest kwaśny (Gość)15.01.2015 21:22

Przywileje miały sens, kiedy brakowało nauczycieli. Dzisiaj, kiedy więcej chętnych, niż wolnych miejsc przywileje są niepotrzebne, bo drogie.
Nauczycielom trudno to zrozumieć.
Z przywilejami musieli pożegnać się ludzie dziś pracujący w zakładach prywatnych a wcześniej pracujący w zakładach państwowych. Nikt ich nie pytał o zgodę. A to głownie oni wytwarzają produkt narodowy. Ci co go wytwarzają pozbawieni są wszystkiego, ci którzy utrzymywani są z ich pracy mają gro przywilejów. Czy tak powinno być?

142

adler ~adler (Gość)15.01.2015 21:41

A ja jestem nauczycielem - bezrobotnym nauczycielem - nikt mi nie płaci trzynastki - czternastki - mogę się tego zrzec do końca życia za pracę! Realne? Mało...

61

kto z czego żyje? ~kto z czego żyje? (Gość)15.01.2015 21:52

Piotrkowscy samorządowcy otrzymają trzynaste pensje, natomiast nauczyciele mogą liczyć na trzynastki i specjalne wyrównanie, czyli tzw. czternastki, z kasy miejskiej wypłynie więc kilkanaście milionów złotych.

52

agaPT ~agaPT (Gość)15.01.2015 21:56

a czy użytkownik "dlaczego ocet jest kwaśny" nosi pracę do domu? Nauczyciele w większości przypadków tak

210

Anielka ola boga :) ~Anielka ola boga :) (Gość)15.01.2015 22:53

Nie chcę 13-tki, nie chcę 14-tki, chcę tylko zostać nauczycielem, pracować 19 godzin tygodniowo i nosić robotę do domu.
A tak nie ma 13-tki, nie ma 14-tki, pracuje się 40 godzin tygodniowo, nosi się robotę do domu. To prawie jak lekarz który pracuje na 3 etaty :) tylko kasa znacznie mniejsza.
Po jasną Anielkę się człowiek uczył.

62

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat