Najbardziej zwarta grupa zawodowa - raz bez znajomości pracy nie dostaniesz - całe klany pracują - ręka rękę myje. Popełnia błąd to im nie udowodnisz. 80% osób w klasie ma złe oceny - nie wina nauczyciela tylko uczniów, że się nie uczą a nie że nie mają wytłumaczone. Twierdzenie, że przerwa jest dla nich nie dla ucznia. W bezczelna rozmawiają przez telefony czy o innych rzeczach w czasie lekcji kosztem ucznia. Mam złudne nadzieje, że w końcu się ktoś zajmie tą "patologią". W szkole promowane są uczniowie, których rodzice sponsorują szkołę - kto w ogóle na to pozwala ??? Powinni tego zakazać !!! Uczeń ponizany, nie może się poskarżyć bo słyszy - nie skarż, a sam coś zrobi w swojej obronie - dostaje uwagę - chore i żenujące
Jakby wszyscy się uczyli i kończyli studia,to kto piekłby chleb?:komputer,robot?kto zamiatałby ulice,sprzątał szkoły i inne zakłady?Już teraz mamy efekty likwidacji zawodówek,pokończone technika,studia,papier w kieszeni a lewe ręce do roboty.A tak na marginesie,ile ludzi pokończyło szkoły za łapówki,niektórzy nawet nie musieli być obecni,liczyła i liczy się kasa i znajomości,i tego chyba w naszym kraju się nie wytępi.
Jasne :))))
Gratuluję... ;)
To jest dopiero skandal.... I pomyśleć że muszę pracować na tych darmozjadów i pasożytów społecznych. Jakie czternastki? Jakie trzynastki? Z jakiej racji? Zlikwidować kartę nauczyciela. Nie mam zamiaru pracować na darmozjadów.
Himalaje hipokryzji. ZA CO??????????? Za 3 miesiące wolnego w wakacje, ferie i na święta?????? oczywiście dzień nauczyciela - też wolny????? Dotychczas myślałem, że tylko górnicy żyją w poronionym świecie, ale tamci przynajmniej ciężko pracują, a ci o 12-13 są w domach i walą korki bez podatków. Paranoja.
A ja bylam na stazu w budżetówce i nie mialam znajomych którzy by mi cos zalatwili. Udalo sie i juz i bralam udzial w konkursie znalazlam sie w pierwszej piątce. Nie wygrałam ale po krotkim czasie zadzwonili do mnie ze zwolnilo sie miejsce i jest mozliwosc pracy na zastepstwo a ze bylam na liscie (wazna lista jest przez rok i dzwonia po kolei jesli ktos juz ma prace i nie jest zainteresowany dzwonia do nastepnej osoby) to proponuja. Takze nie mozna mkwic tylko o znajmosciach ale nie wykluczam ze w wielu przypadkach tak niestety jest :/
Ja nie pisałam o stażach, tylko o normalnym staraniu się o pracę. Myślę, że prawdziwe konkursy zdarzają się bardzo rzadko.
A czytać i pisać to cie wiewiorki nauczyły....jak tak zazdroscisz szukaj pracy w szkole
Ja uważam, że trzynastka należy się panu radnemu lekarzowi Winiarskiemu! Przecież tyle robi: dba o etykę na basenie, o bezpieczeństwo na lodowisku, walczy z tą okropną WOŚP no i oczywiście nie otworzył swojej przychodni dla dobra pacjentów. Toż to nasz dobrodziej!
13-tka należy się bez wątpienia jaśnie nam panującemu prezydentowi chojniakowi.....może chociaż pieniądze motywują nieroba do podjęcia jakichkolwiek kroków by miasto wyrwało się z tego letargu w którym jest
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!