Wiesz, co powiedział Balzac? "Kobieta jest dla mężczyzny tym, czym ją ten mężczyzna uczynił". Jaki dżentelmen - taka dama.
Można się tylko domyślać jak pięćdziesięcioletni ojciec Balzaca robił damę ze swej osiemnastoletniej żony, która nienawidziła Balzaca, ich pierworodnego syna.
Mam rozumieć, że informacja o krwiopijstwie samicy komara tak Cię zbulwersowała, że zaczęłaś używać rynsztokowego słownictwa. Dziwne, ale ok. Każdy ma jakieś problemy.
Dajmy już temu spokój, zgoda? Chyba jesteśmy po tej samej stronie barykady. Proszę Cię tylko: na moje przypuszczalne oświadczenie, że Picasso był znakomitym odkrywcą świata i fenomenalnym malarzem, nie odpowiadaj, że miał fatalny stosunek do kobiet...
Zapewniam Cię, że potrafię z równą biegłością rozmawiać z profesorem filozofii, co z damą nieciężkich obyczajów. Taka po prostu jestem. Dawno wstecz pojęłam, że aby być zrozumianą, muszę mówić językiem odbiorcy, a nie swoim.
Zatem - staram się nauczyć możliwie dużo innych języków, w tym - zamkniętych. Dzięki temu, na przykład, nie mam problemów z porozumieniem się z grypsującymi w mojej dzielnicy i nigdy nie dostałam po ryju. Bo ja wiem, że ku r wę należy skrańcować, bo inaczej jest to bluzg.
Kończę swoje przydługie przeprosiny. Zostaniemy przyjaciółmi?
A masz też gramofon i stare winyle? Właściwie gramofon wystarczy, winyle mogę przynieść...
"Ciągnąć" i "drut"?! A gdzie ty tu widzisz rynsztokowe słowa? Takie np. "pracować" i "plazma" to też słowa rynsztokowe?
Nie. Tylko te klasery mam - powtarzam uparcie.
Możeśmy się nie zrozumieli: chodzi o adapter i longplaye.
Zresztą, niech Ci będzie i ten klaser, Uparciuszku.
Znakiem tego, przybędziesz do mię, czy ja do cię?
Ach, płoszysz mię Fotografie, mój Miły; rumieńca z lica nijak zetrzeć nie umię... W lustro ino pozieram - czym godna? Sukni przebarwnej znaleźć nie potrafić mogę... Daruj mi jeszcze dzień, abo i dwa daruj, cobym się z myślą o nieskromności mej obyć mogła...
nawiązując do treści artykułu- zaopatrzcie się w coś na komary :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!