metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
tutaj tutajranga08.07.2013 09:26

Wiesz, co powiedział Balzac? "Kobieta jest dla mężczyzny tym, czym ją ten mężczyzna uczynił". Jaki dżentelmen - taka dama.

00

jajaja ~jajaja (Gość)08.07.2013 11:17

"tutaj" napisał(a):
Wiesz, co powiedział Balzac? "Kobieta jest dla mężczyzny tym, czym ją ten mężczyzna uczynił". Jaki dżentelmen - taka dama.

Można się tylko domyślać jak pięćdziesięcioletni ojciec Balzaca robił damę ze swej osiemnastoletniej żony, która nienawidziła Balzaca, ich pierworodnego syna.
Mam rozumieć, że informacja o krwiopijstwie samicy komara tak Cię zbulwersowała, że zaczęłaś używać rynsztokowego słownictwa. Dziwne, ale ok. Każdy ma jakieś problemy.

00

tutaj tutajranga08.07.2013 15:51

Dajmy już temu spokój, zgoda? Chyba jesteśmy po tej samej stronie barykady. Proszę Cię tylko: na moje przypuszczalne oświadczenie, że Picasso był znakomitym odkrywcą świata i fenomenalnym malarzem, nie odpowiadaj, że miał fatalny stosunek do kobiet...
Zapewniam Cię, że potrafię z równą biegłością rozmawiać z profesorem filozofii, co z damą nieciężkich obyczajów. Taka po prostu jestem. Dawno wstecz pojęłam, że aby być zrozumianą, muszę mówić językiem odbiorcy, a nie swoim.
Zatem - staram się nauczyć możliwie dużo innych języków, w tym - zamkniętych. Dzięki temu, na przykład, nie mam problemów z porozumieniem się z grypsującymi w mojej dzielnicy i nigdy nie dostałam po ryju. Bo ja wiem, że ku r wę należy skrańcować, bo inaczej jest to bluzg.
Kończę swoje przydługie przeprosiny. Zostaniemy przyjaciółmi?

00

tutaj tutajranga08.07.2013 16:00

"chinski-fotograf" napisał(a):
chiński fotografranga
16 godzin temu, 23:45
"tutaj" napisał(a):
A druta ciągnę pierwszorzędnie, jak mam komu.
A czy chciałabyś o tym porozmawiać? Pokazałbym ci też u mnie w domu klasery ze znaczkami...

A masz też gramofon i stare winyle? Właściwie gramofon wystarczy, winyle mogę przynieść...

00

chiński fotograf chiński fotografranga08.07.2013 21:50

"jajaja" napisał(a):
Mam rozumieć, że informacja o krwiopijstwie samicy komara tak Cię zbulwersowała, że zaczęłaś używać rynsztokowego słownictwa.

"Ciągnąć" i "drut"?! A gdzie ty tu widzisz rynsztokowe słowa? Takie np. "pracować" i "plazma" to też słowa rynsztokowe?

00

chiński fotograf chiński fotografranga08.07.2013 21:51

"tutaj" napisał(a):
A masz też gramofon i stare winyle?

Nie. Tylko te klasery mam - powtarzam uparcie.

00

tutaj tutajranga09.07.2013 00:08

Możeśmy się nie zrozumieli: chodzi o adapter i longplaye.
Zresztą, niech Ci będzie i ten klaser, Uparciuszku.

00

chiński fotograf chiński fotografranga09.07.2013 00:13

"tutaj" napisał(a):
Zresztą, niech Ci będzie i ten klaser, Uparciuszku.

Znakiem tego, przybędziesz do mię, czy ja do cię?

00

tutaj tutajranga09.07.2013 00:51

Ach, płoszysz mię Fotografie, mój Miły; rumieńca z lica nijak zetrzeć nie umię... W lustro ino pozieram - czym godna? Sukni przebarwnej znaleźć nie potrafić mogę... Daruj mi jeszcze dzień, abo i dwa daruj, cobym się z myślą o nieskromności mej obyć mogła...

00

YARO ~YARO (Gość)09.07.2013 10:03

"tutaj" napisał(a):
tutaj

"tutaj" napisał(a):
chiński fotograf

nawiązując do treści artykułu- zaopatrzcie się w coś na komary :)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat