Jeżeli ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości, to po tym liście widać już jak na dłoni o co chodzi władzom miasta. I nie jest to dobro mieszkańców okolicznych bloków.
Odnośnie stanowiska pana prezydenta, to chciałbym się dowiedzieć, czy na jego stanowisko w tej sprawie, które powinno z racji pełnienia urzędu być jak najbardziej obiektywne - wpływa to, że przy targowisku mieszkają członkowie rodziny pana prezydenta?
ludzie dajcie życ i pracowac tym ludziom , nikomu to targowisko nie przeszkadza tylko prezydentowi miasta .
Targowisko ma zostać i koniec ! Mieszkam tu od dziecka ponad 50 lat, nigdy mi nie przeszkadzało. Jak komuś przeszkadza to niech się stąd wyprowadzi.
A mogło być tak pięknie, wystarczyło nie sprzedawać hali i tak jak to bywa na świecie (byłam, widziałam) tego typu obiekty jak budynek hali targowej wciąż dobrze służą mieszkańcom. W środku są stoiska handlowe, łatwe do ogarnięcia i utrzymania porządku, a na zewnątrz tylko warzywa i owoce. W takich obiektach, halach w Hiszpanii, we Włoszech czy nawet na Ukrainie w Kijowie handel kwitnie. Niejeden zdziwiłby się gdyby zobaczył jaki jest wybór towarów i porządek. Świeże owoce, warzywa, ryby, mięso... Wszędzie można tylko tradycyjnie nie można w Piotrkowie. Tutaj ludzie nie spotkają się, żeby dyskutować JAK COŚ ZROBIĆ, tylko żeby kłócić się aby tego nie zrobić. Uważam, że w takiej dyskusji, np. w czasie sesji Rady Miasta lub w czasie posiedzenia jakiejś komisji powinny wziąć udział wszystkie strony sporu i to nie z jakiejś Warszawy, bo to nie jest miasto warszawiaków: kupcy, władze miasta, mieszkańcy tego osiedla oraz grupa mieszkańców spoza tego terenu, bo to też mieszkańcy Piotrkowa, a dyskusja nie powinna dotyczyć tego czego jest drogo czy tanio, ale JAK TO ZORGANIZOWAĆ, aby jak najmniej osób, środowisk było niezadowolonych.
Łatwo jest się wypowiadać tym którzy tam nie mieszkają i dość tej żenady samo to że berety nie mieszczą się w obrysach targowiska ich samochody zajmują całe parkingi o dojeżdzie do przedszkola nie wspomnę i sfera sanitarna, czarki robią po klatkach i zaśmiecają.Ja tu mieszkam i mówię won!
co bylo pierwsze ,hala i targowisko ,czy pobudowane bloki ? ktos kto kupił mieszkanie w sąsiedztwie hali -wiedzial co robi czy głupi był ?
Przeniesienie handlu na Dmowskiego oznaczać będzie jego koniec. Część kupujących stanowią mieszkańcy powiatu, którzy busami/autobusami przyjeżdżają do Piotrkowa i idą "na halę". Wątpię by byli zainteresowani dojazdem na Dmowskiego.
No i kluczowy argument: A gdzie będą w takim razie kupować panie z urzędu miasta !!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!