metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Iks ~Iks (Gość)13.01.2025 12:25

Problem z systemem red light maja tylko ludzie,ktorzy nie potrafia prowadzic auta i myslec jednoczesnie.

825

Łomatuchno ~Łomatuchno (Gość)13.01.2025 12:42

Dlaczego zlikwidowano sekundniki, a zainstalowano kamery? Wiadomo łatwa kasa, a tłumaczenia, że to dla bezpieczeństwa są tak fałszywe, jak większość polityków. Wszystkie trzy rozwiązania (sekundniki, zielone z żółtym czy pulsujące zielone są ok. Ale na górze nikomu na tym nie zależy, bo ich wożą pojazdami uprzywilejowanymi.

214

zapytowywuję ~zapytowywuję (Gość)13.01.2025 13:09

Komu zależy na tym, żeby denerwować kierowców? A potem się dziwią, że w Piotrkowie jest tyle wypadków.

94

tryby ~tryby (Gość)13.01.2025 13:34

Były sekundniki było ok, wiadomo było jak się zachować. Nie widzę przeciwwskazań dlaczego nie miałyby być użyte razem z systemem RL (no poza zmniejszeniem wpływu kasy do budżetu). Zresztą jadąc ostatni przez Jelenią Górę widziałem takie rozwiązanie.
Sam system RL bez timerów powoduje więcej zagrożeń niż pożytku typu gwałtowne hamowania przed sygnalizatorem (co z tego że jest jakaś tolerancja jak przez Piotrków jedzie się w napięciu jak przy operacji serca).

53

cycut ~cycut (Gość)13.01.2025 13:38

Sam redlight to nic innego jak skok na kasę i zwiększanie niebezpieczeństwa ruchu, już nie raz ktoś gwałtownie przede mną hamował przed sygnalizatorem (chociaż za to też jest mandat).
Bez sekundników albo pulsującego zielonego to nie zwiększa bezpieczeństwa a drenuje kieszenie ale chyba włodarzom o to chodzi.

115

Rewelacja ~Rewelacja (Gość)13.01.2025 14:09

I prawidłowo. Bo patologię która przejeżdża na czerwonym trzeba tępić

910

Ree ~Ree (Gość)13.01.2025 15:33

Ciekawie jest teraz jak leży śnieg albo lód na drodze ciekawe ile wykroczeń będzie że ktoś za wolno bo nie mógł inaczej.

21

dekkers ~dekkers (Gość)13.01.2025 14:41

Dostał ktoś mandat z skrzyżowania Armii Krajowej / Sikorskiego???
Podobno na tym skrzyżowaniu system red light nie działa, ponieważ nie ma przyłącza elektrycznego...

34

Z8/8 ~Z8/8 (Gość)13.01.2025 15:44

Za PiS była by nagonka,protesty na ulicach
Dziś tak nas łoją jak nigdy, ale może dobrze bo to co na drogach się dzieję to granda

62

ja ~ja (Gość)13.01.2025 14:20

Jakiś czas temu przemknąłem na żółtym z systemem RL... wyhamować bym nie zdążył.... mam nadzieję że nic nie przyjdzie...

51

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat