metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Ed ~Ed (Gość)06.02.2011 13:44

Klet masz rację zawsze zniszczą słabych. Złodzieje unikną kary dlatego,że mamy głupich wyborców. Ale zostawić bez poparcia uczciwych ludzi to Twój i mój największy błąd! W ten oto sposób giniemy

00

klet ~klet (Gość)06.02.2011 13:02

"Ed" napisał(a):
Przypuszczam, że dokument zwany budżetem miasta jest niezgodny z rzeczywistym stanem finansów gminy.Tak mi powiedział radny głosujący przeciw.Myślę, że ma rację.Mówił,że to jest pewne. Jeśli tak jest to kryminał dla pobożnego.Proszę NIK z Warszawy o natychmiastową kontrolę!

NIK i kryminał nic mu nie zrobią skoro zatrudnia pracownika, który oszukuje przynajmniej 3 m.in. organy prawa i urzędy państwowe i nic mu za to nie grozi to czego Ty chłopie chcesz od NIK lub sądu ?
Dam Ci radę. Zacznij działać niezgodnie z prawem, a nic Ci nie zrobią. Pomyśl nad tymi słowami bo są prawdziwe. Będziesz działał w zgodzie z prawem to Cię zniszczą.

00

Ed ~Ed (Gość)06.02.2011 12:13

Przypuszczam, że dokument zwany budżetem miasta jest niezgodny z rzeczywistym stanem finansów gminy.Tak mi powiedział radny głosujący przeciw.Myślę, że ma rację.Mówił,że to jest pewne. Jeśli tak jest to kryminał dla pobożnego.Proszę NIK z Warszawy o natychmiastową kontrolę!

00

Hendryk ~Hendryk (Gość)06.02.2011 11:32

Cytat z artykułu: Jest budżet. Będzie koalicja?

Cytuję:
Wspomnicie moje słowa, będą wielokrotnie zgłaszane poprawki. Nie zgadza nam się suma dochodów i wydatków. Wydatki rosną w miejscach, w których powinniśmy oszczędzać - mówił wiceprzewodniczący Rady Miasta Paweł Szcześniak./b]

Panie radny Pawle Szcześniak: Panie radny Szcześniak te gratulacje dla Chojniaka w związku z uchwaleniem, budżetu były nie na miejscu. radni SLD którzy poparli budżet miasta zachowali się jak małe dzieci. Ciekawe co na to powie poseł Artur Ostrowski. Z radnych Pis odpowiedzialnie zachował się tylko radny K.Kozłowski. Pozostali jak małe dzieci wstrzymali się od głosu. Lepiej by było gdyby w ogóle wyszli z sali obrad nie zrobili by wstydu swoim wyborcom. Po co na sali obrad są radni którzy nie maja własnego zdania? Albo jestem przeciw albo jestem za. Radny bez zdania jest radnym bezradnym zachowującym się jak przedszkolak. Widzę, że w e wtorek będę musiał na ten temat porozmawiać z posłem Macierewiczem.
Nie dziwię się, ze prezydent Chojniak i jego zastępcy Kacperek i Karzewnik, Skarbnik i Sekretarz Miasta Munik, nie kryli zadowolenia. Jak to mówią „ kamień z serca”. Pożyjemy, zobaczymy. Referendum o odwołanie rady miasta możliwe jest do przeprowadzenia jesienią podczas wyborów parlamentarnych żeby zaoszczędzić na kosztach.

00

klet ~klet (Gość)05.02.2011 18:32

Cytuję:
Wydatki na inwestycje stanowią blisko jedną trzecią wydatków budżetu ogółem. Z tego ponad 68%, czyli 80,3 mln zł przeznaczone będzie na ekologiczną gospodarkę komunalną (oczyszczalnia ścieków - 76 mln zł), 13,3 mln zł (11,4%) na inwestycje drogowe i 13 mln zł (11,2%) na Trakt Wielu Kultur.

Ale to nie są inwestycje pro rozwojowe dla miasta !
One nie dadzą miejsc pracy ! Tylko kawałek jako takiej jezdni i tyle.
Gdzie walka z bezrobociem ? Gdzie ta wizja rozwojowa miasta ?

00

CIEKAWSKI ~CIEKAWSKI (Gość)07.02.2011 11:22

A JAK GŁOSOWAŁ BEZRADNY MIAZEK?? BO SŁYSZAŁEM ŻE SLD CAŁE NIE POPARŁO BUDZETU!

00

klet ~klet (Gość)07.02.2011 11:40

"Ed" napisał(a):
Ale zostawić bez poparcia uczciwych ludzi to Twój i mój największy błąd! W ten oto sposób giniemy

Masz tutaj rację pozornie, ponieważ czasem trzeba czynić coś na przekór by później móc działać w imię dobra.
Oddając głos na kogoś dobrego i tak nie zrobisz nic dobrego teraz bo wyborcy są ciemni łykają reklamę "obiecanek cacanek" kandydatów.
Przyjdzie czas już nie długo góra za 2-3 lata i skończy się zabawa za publiczne środki, okradanie państwa i robienie szwindli na naszych oczach bezkarnie.
Będę pierwszym, który będzie żądał kar surowych dla złodziei !
Teraz Ci co oddają głosy na "cacanki" robią krzywdę sobie. Ich głos służy wyłącznie dosypywaniu paszy do koryta władzy. Ta się tuczy i ma wyborcę w pupie.
Ostatni przykład z brzegu:
Prezydent daje pokaz jak wydać lekką rączką nie swoje pieniądze na zbędne stanowisko pracy (asystentka Prezydenta). Co to za stanowisko ? Dlaczego też Prezydent zarabia tyle na swoim stołku ? Czy On kieruje międzynarodową firmą ? Jest menadżerem ? Nie jest zwykłym urzędnikiem państwowym na wikcie publicznym, więc ludzie nie dajcie się okradać. To są Wasze pieniądze, Wasze podatki. Domagajcie się swego i walczcie o swoje. STOP marnowaniu środków publicznych. Niech się biorą do pracy. Niech pokażą Wam palny, projekty rozwoju miasta ale te realne, prawdziwe, a nie odgrzewane z piątku kotlety.
Dopiero wtedy gdy tego nie będzie możemy oddawać głos na osoby myślące, z wizją, uczciwe i wykształcone.
Teraz taka osoba nigdy nic nie zyska. Ludzie muszą otworzyć oczy.

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)07.02.2011 11:53

"klet" napisał(a):
kletranga

UUUU!!!!! Tysiak stuknął.Kiedy piwko?Gratulacje.

00

luna ~luna (Gość)07.02.2011 11:54

"klet" napisał(a):
oddawać głos na osoby myślące, z wizją, uczciwe i wykształcone.

Tyle, że takie zazwyczaj nie startują do UM.
Niestety, ale w naszym lokalnym (i nie tylko) światku siedzą tam największe niedojdy, ludzie nie mający wizji rozwoju osobistego. Skoro więc brak im wizji samego siebie, jaką mogą mieć wizję na rozwój miasta?
Nie mają ŻADNEJ

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)07.02.2011 12:01

"luna" napisał(a):
jaką mogą mieć wizję na rozwój miasta?

Ano chyba tylko taką, że Miasto jest i będzie już na wieki ich prywatnym folwarkiem...

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat