metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
turysta ~turysta (Gość)27.08.2018 13:33

Ciekawe, czy będzie zmiana woźnego w Dąbrowie nad Czarna, który cały czas porusza się ,,pod dużym wpływem" samochodem, traktorem, czy rowerem po okolicznych miejscowościach niszcząc rowy do których wpada lub zaczepia ludzi w pobliżu szkoły...

10

gość ~gość (Gość)27.08.2018 00:04

Ja miałam za to jednego dnia 9 lekcji, a drugiego 5, fantastycznie prawda? Interweniowanie u dyrekcji nie pomogło. Takie o to piotrkowskie szkoły...

02

gość ~gość (Gość)25.08.2018 21:15

Klasy 7-8 w ogóle powinny mieć lekcje od godziny 8:00 bo w tych klasach są już chemia,fizyka, drugi język, więc więcej nauki i uczniowie powinni wcześniej być w domu by mieć czas na naukę i odpoczynek. Popołudniową zmiana to klasy młodsze. Mam nadzieję że nie klasy 5-8.
Czy ktoś kontroluje takie plany lekcji w szkołach? Gdzie można zgłaszać ewentualne nieprawidłowości w planie jeśli okaże się że trudne przedmioty są w późniejszych godzinach?

43

gość ~gość (Gość)25.08.2018 11:29

Wszystkie przerwy minimum 10 minut? To parodia jakaś. Dziecko wróci w godzinach 15-16, odpocznie, zrobi lekcje i jest wieczór. A gdzie czas na zabawę, na swoje przyjemności? O tym nikt nie pomyślał.
Ten rząd do jedno wielkie dno i pół metra mułu!

97

gość ~gość (Gość)25.08.2018 22:27

W związku z tymi zmianami czy dopuszczalne jest by jednego dnia były 4_5 godziny lekcyjne czyli ,,luz,, a w kolejne dni po 8 godzin ? Tak było w ubiegłym roku w 7 klasach. Wiem że wszystkim się nie da ułożyć idealnie ale chyba 7 i 8 klasy powinny być traktowane priorytetowo i mieć równomierną ilość godzin każdego dnia . Dobry pomysł by matematyka, polski, języki czy chemia i fizyka były jako pierwsze. W ubiegłych latach jako pierwsze lekcje był często wf, godzina wychowawcza, technika czy informatyka. Gdzie rodzice mogą interweniować w sprawie planu lekcji (poza dyrekcją) ?

42

I co Wy na to? ~I co Wy na to? (Gość)25.08.2018 19:06

Czy przez dostęp do wody pitnej mam rozumieć zainstalowanie dystrybutorów Dar Natury? Jeśli tak, to znaczy, że lobby starozakonne działa prężnie i za rządów PiS. Sprawdźcie od kogo kupujecie tę wodę. Dyrektorzy szkół - kupcie wodę od innej firmy (taniej!). Kupcie kubki jednorazowe od polskiego producenta. Wodę niech nalewa woźna. A lobbyści niech się gonią! Najlepiej po Wzgórzach Golan.

52

gość ~gość (Gość)26.08.2018 09:37

http://www.nto.pl/wiadomosci/opolskie/art/4007723,trudne-w-srodku-latwe-na-koncu,id,t.html
Tu wszystko pisze. Plany kontroluje Sanepid. Niedopuszczalne jest aby jednego dnia było 5 lekcji a innego 8 lekcji. Że dzień nie może zawierać samych trudnych lekcji a przeplatać się z łatwiejszymi itp. wszystko w linku.

00

gość ~gość (Gość)26.08.2018 09:23

W rozporządzeniu Ministra pisze że lekcje wymagające większej pracy umysłu mogą byc nie później niż na 6 godzinie lekcyjnej. Czyli na 6 godzinie być mogą ale na 7 już nie.

00

gość ~gość (Gość)25.08.2018 21:09

W SP 16 moje dziecko często matematykę czy j.polski w ubiegłym roku miało na 6 -7 lekcji a we wcześniejszych godzinach była np. Godzina wychowawcza, plastyka, w-f, religia więc jakie to dostosowanie planu pod umysł dziecka?

31

szkoła nie z gumy ~szkoła nie z gumy (Gość)25.08.2018 15:30

A może by tak Redakcja zamieściła wypowiedź jakieś dyrektorki szkoły, gdzie jest ciasnota na korytarzach w szatni, świetlicy czy jadalni. Teoretyczna rzeczywistość ministerialna często całkowicie odbiega od praktycznych realiów oświatowych.

43

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat