metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Moszczenicanin ~Moszczenicanin (Gość)11.11.2023 15:42

W Grabicy tylko schabowe !!!

10


obs. ~obs. (Gość)11.11.2023 15:17

cyt." Nie brakowało jednak głosów, że Polska jest bardzo zróżnicowana i ciężko odpowiedzieć, na takie pytanie". Oczywiście się z tym zgadzam. Polska bowiem to jednak zlepek rożnych kultur i zamożności. Zabory dały się nam we znaki i długo jeszcze będą rzutować min. różnorodność kulinarną. Co innego jada się na Podlasiu /tradycyjnie/ co innego na Śląsku co innego w Wielkopolsce. Co łączy nas jeśli chodzi o potrawy ....a jakże media w tym przede wszystkim "mistrzowie kuchni" w różnych stacjach ogólno polskich. Co ciekawe nie koniecznie...Polacy. A "cuda" jakie wymyślają...

20


Pod żabką ~Pod żabką (Gość)11.11.2023 15:03

Kaszanka na ciepło

10


Buchacha ~Buchacha (Gość)11.11.2023 14:49

Fasolka po bretońsku.

02


schabb ~schabb (Gość)11.11.2023 14:33

Chyba jednak schabowy. W święta sie go je, w niedziele, w tygodniu. Jest tak powszechny, że nawet się o tym nie mysli.

31


Zed ~Zed (Gość)11.11.2023 12:49

Bigos i flaki.

11


Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat