i vive versa. Obecny Wójt też przyszedł na gotowe. Za kadencji Wójta Kazuba na terenie Gminy pojawili się inwestorzy, którzy dzięki dogadaniu się z wtedy rządzącymi postanowili zainwestować na terenie naszej Gminy a nie np w Gminie Moszczenica. Drozdek czerpie profity z ich dobrych decyzji. Gdyby "panujący" nam od 12 lat wójt zaczął od początku swojej kadencji korzystać z dotacji z UE, z których w tamtych czasach można było pozyskać grube miliony, to w Gminie mógłby zrobić dużo więcej dobrego. Ale wspominając jego słowa z początku kadencji "Unia Wam do"- czego można się było po nim spodziewać?!?!?
nie oglądaj się Roman, tylko bierz się za pakowanie w gabinecie. a i dyrektora ziembę z PIS też weź ze sobą
Wójt robi co może ale są tacy, którym zawsze źle. Nikt z obecnie rządzących wójtów w powiecie nie zrobił tak dużo co R.Drozdek.
Drozdek mimo że bezpartyjny wspiera PiS ale kogo ma wspierać jeśli SLD ma kandydatkę, PSL ma kandydata to dla Romana został tylko PiS. Choć PSL Winno mieć trochę przyzwoitości i nie wystawiać kandydata za to że oddał dla PSL stanowisko dyrektora szkoły w Parzniewicach i ta pani jest tam z politycznego rozdania.
Wójt Woli K. to lider w województwie ze sprawami sądowymi- oczywiście wszystkie przegrał i za to zapłaciła Gmina czyli kto ? mieszkańcy - to własnie świadczy o jego kompetencji i nowych pracownikach. O pani dyrektor GOK nie wspomnę -podobno coś jest na rzeczy ...
Baran zawsze bęloperdzie baranem nawet z pseudo magistrem przed nazwiskiem
Mam pewne spostrzeżenie odnośnie kanalizacji.
Kilka lat temu kiedy planowano budowę kanalizacji w Siomkach, mieszkańcy wzywani byli do wodociągów żeby zaznaczyć na mapie w którym miejscu ma wchodzić kanalizacja na posesję. Kiedy przyszło do realizacji, wykonawca zrobił i tak "po swojemu" jak mu pasowało. Pojechałem więc do gminy wyjaśnić sprawę. Mówię że na mapie zaznaczyłem gdzie ma być podejście a zrobili w takim miejscu że trzeba pruć całe podwórko żeby się podłączyć. Na to uprzejmy Pan poinformował mnie że gmina płaci za inwestycję a za wykonanie i projekt odpowiada firma zewnętrzna. Podali mi adres w Piotrkowie i do widzenia. Okazało się że wykonawca i projektant to jedno a gmina płaci pieniądze w ciemno kompletnie nie nadzorując co i jak jest wykonane. Oczywiście firma która wykonała kanalizację kompletnie mnie zignorowała. Urząd się wypiął i tyle...
Po przeczytaniu powyższego artykułu wiem jedno, Urząd Gminy Wola Krzysztoporska wyda każdą nawet najgłupszą decyzję byle nie kłóciła się z przepisami. Zero rozsądku, zero strategicznego myślenia o ginie i mieszkańcach jako wspólnym dobru.
Kandydatka na wójta wiedziała że rano wszyscy mają kaca i w tym dniu teź nie mogła dospać i poszła pod pawilony po czym skierowała swój "trzeźwo myślący elektorat" do urn wyborczych. odbiór fantów zorganizowała sobie u przyszłej pani "skarbnik" z ulicy za cmentarzem. żenada jaka kandydatka taki elektorat.ciekawe co na to normalni mieszkańcy tych Wilkowyj.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!