metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
kukulka ~kukulka (Gość)18.01.2015 18:54

"dddddwd" napisał(a):
Przecież chodziło mi o rozwiązanie funkcjonujące w innych miastach czyli: automaty w autobusach i na niektórych przystankach. Ale rozumiem, że ludzie mają tracić swój czas w autobusach bo Ty nie umiesz zdążyć na przystanek i boisz się urządzeń elektronicznych?

Ty zawsze zdazyles na autobus?Zawsze wychodzisz dużo przed czasem i stoisz spokojnie na przystanku?To zazdroszczę!
Wyobraz sobie,ze ktoś jedzie na gape!Wsiada kontrol biletow,sprawdza je a tu gość jeden z drugim głupka zagra "oj wlasnie stalem w kolejce żeby kupic bilet" !
Puknij się w czolko! A co do kierowcow niby chamow mnie się nigdy nie zdarzylo żeby był jakiś nieuprzejmy!Ale może to zależy od pasażera?Ja zawsze jak wsiadam i ide po bilet to mowie dzień dobry!Kultura wskazana!

54

dddwdwd ~dddwdwd (Gość)18.01.2015 19:15

"kukulka" napisał(a):
Ty zawsze zdazyles na autobus?Zawsze wychodzisz dużo przed czasem i stoisz spokojnie na przystanku?To zazdroszczę!
Wyobraz sobie,ze ktoś jedzie na gape!Wsiada kontrol biletow,sprawdza je a tu gość jeden z drugim głupka zagra "oj wlasnie stalem w kolejce żeby kupic bilet" !
Puknij się w czolko! A co do kierowcow niby chamow mnie się nigdy nie zdarzylo żeby był jakiś nieuprzejmy!Ale może to zależy od pasażera?Ja zawsze jak wsiadam i ide po bilet to mowie dzień dobry!Kultura wskazana!

Najpierw: "puknij się w czółko", a później: "kultura wskazana". Seems legit.
Co do pytania: Owszem czasem spóźniam się na autobus, ale co ma piernik do wiatraka? Kontrolerów można odpowiednio przeszkolić. Jakoś w wielu miastach taki system działa i kierowcy nie tracą czasu na sprzedaż biletów dzięki czemu ludzie tracą mniej cennego czasu w autobusie. Ale u nas nie można, bo nie. Zresztą to tylko moja propozycja, nie sądzę by ktoś z MZK się tym zainteresował.

30

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)18.01.2015 19:51

Inteligentne przystanki... inteligentne oświetlenie... czyli wokół przybywa nam inteligentnych urządzeń i rozwiązań. To cieszy. A byłoby jeszcze przyjemniej, gdyby z każdym rokiem i ludzi inteligentnych przybywało. Tutaj jednak daje się zaobserwować trend odwrotny. Smutne to.

Cytuję:
A może ferma... fotowoltaiczna
A co z odnawialnymi źródłami energii? – My chcielibyśmy zainwestować w fotowoltaikę, bo to – póki co – najsilniej technologicznie zaawansowana dziedzina i to w tym przypadku jest najprostszy uzysk energii elektrycznej. Mamy w Piotrkowie kilka wytypowanych miejsc, gdzie moglibyśmy takie fermy fotowoltaiczne zainstalować. Tu już powstaje koncepcja.
Gdzie takie farmy mogłyby się pojawić?

Ferma i farma to nie to samo.

40

Drugi po prezesie ~Drugi po prezesie (Gość)18.01.2015 20:32

"Al-Bundy" napisał(a):
Inteligentne przystanki... inteligentne oświetlenie... czyli wokół przybywa nam inteligentnych urządzeń i rozwiązań. To cieszy.

Mnie to nie do końca cieszy, bowiem sposób wydawania pieniędzy na te projekty jest zgoła przeciwny rozumnemu działaniu. Pieniądze unijne wydaje się na często oderwane od rzeczywistości pomysły, które mają zaspokoić chore urzędnicze ego.

Cytuję:
To wynika także z wymogów Unii Europejskiej. Pieniądze przyznawane m.in. Polsce mają być wydawane w określony sposób. W najbliższej perspektywie Unia będzie kierować środki na pomysły opierające się na innowacyjności...

Szkoda, że nikt nie dodał, iż pieniądze te będą zabrane nam w postaci podatków idących na składki do unijnej kasy. Innymi słowy - nakazują, jak mamy wydawać własne pieniądze i to na jakieś bzdurne wyimaginowane cele.

Cytuję:
Zarządzić inteligentnie ruchem ulicznym i oświetleniem

Cytuję:
A może ferma... fotowoltaiczna

Miasto ma już farmę solarną, zamontowaną na dachu szkoły przy ulicy Próchnika - obok basenu.
http://www.epiotrkow.pl/news/Kto-powiedzial-o-solarach-Zwolnic-pracownika,18849
Jeśli sposób inteligentnego zarządzania przyszłymi inwestycjami ma być podobny do powyższego przykładu, to lepiej niech się za to nie biorą, bowiem zmarnują kolejne pieniądze biednego polskiego podatnika.

Komentarz był edytowany przez autora: 18.01.2015 20:51

70

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)18.01.2015 21:12

"Drugi-po-prezesie" napisał(a):
Mnie to nie do końca cieszy, bowiem sposób wydawania pieniędzy na te projekty jest zgoła przeciwny rozumnemu działaniu.

Cieszy mnie sam rozwój techniki, bo sposób fundowania nam jej zdobyczy ze środków publicznych to już niespecjalnie.
Co do wydawania kasy na wszelkie tzw. "projekty unijne", to mam już wyrobione zdanie.

Innymi słowy - nakazują, jak mamy wydawać własne pieniądze i to na jakieś bzdurne wyimaginowane cele.

Problemem jest to, że ciemne masy nie są w stanie tego pojąć.

lepiej niech się za to nie biorą, bowiem zmarnują kolejne pieniądze biednego polskiego podatnika.

Marnowanie pieniędzy podatników przez polityków to polska specjalność:
http://niewygodne.info.pl/artykul5/02000-Gigantyczne-marnotrawstwo-pieniedzy-przez-rzad-i-NBP.htm
Pomijając wysokie podatki, naiwne masy co roku angażują się w WOŚP (choć nie wątpię, że intencje darczyńców i wolontariuszy są szczere!), gdy tymczasem co roku nie-rząd POlski przelewał blisko czterokrotnie większe sumy (od tych zebranych przez WOŚP) międzynarodowemu lichwiarzowi zupełnie za friko!
Mimo to, według sondaży PO ma poparcie u blisko 2/5 obywateli, a Gajowy Bronek może liczyć na poparcie w wyborach prezydenckich przez 2/3 wyborców. Tako mówią sondaże... Żeby zrozumieć te ciemne masy trzeba chyba poddać się lobotomii.

50

kotlett ~kotlett (Gość)18.01.2015 21:22

kiedy zaczną budować na osiedlach place zabach dla najmłodszych wcale tego nie widac te place zabaw na osiedlu slowackiego podam przyklad pentla mzk tam wogóle nie ma palów zabaw aby dziecko mogło się pobawić np w piaskownicy ale typowej piaskowinicy co jest ogrodzona a nie taki wychodek dla psów i kotów dajcie dzieciom radość

32

dotchła pani wózku ~dotchła pani wózku (Gość)18.01.2015 21:37

"ares1" napisał(a):
Jedynie Prezydent Matusewicz umiał tonować Pana Prezesa Stankowskiego i to bardzo skutecznie!Stare dobre czasy :)))

bo miał jaja a nie przepiórcze wydmuszki.
Za Matusewicza miasto się rozwijało,a za tego skurczyło się jak jajca w zimnej wodzie.

91

taktaktak ~taktaktak (Gość)18.01.2015 22:21

"kotlett" napisał(a):
kiedy zaczną budować na osiedlach place zabach dla najmłodszych wcale tego nie widac te place zabaw na osiedlu slowackiego podam przyklad pentla mzk tam wogóle nie ma palów zabaw aby dziecko mogło się pobawić np w piaskownicy ale typowej piaskowinicy co jest ogrodzona a nie taki wychodek dla psów i kotów dajcie dzieciom radość

Kiedy nauczysz się pisać po polsku? Jaki przykład dajesz dzieciom?

31

ares1 ~ares1 (Gość)19.01.2015 08:24

W Bełchatowie myślą o darmowej komunikacji w PT bawią się w gadżety i kombinują jak tu podnieść cenę biletu za przejazd.Ot piotrkowska mentalność!!!

53

taktaktak ~taktaktak (Gość)19.01.2015 08:34

"ares1" napisał(a):
W Bełchatowie myślą o darmowej komunikacji w PT bawią się w gadżety i kombinują jak tu podnieść cenę biletu za przejazd.Ot piotrkowska mentalność!!!

Darmowej? Na tym świecie za wszystko trzeba płacić(w tym wypadku z pieniędzy podatników).

23

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat