metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
OZMK ~OZMK (Gość)18.01.2015 12:54

"kukulka" napisał(a):
Zadnych biletow z automatu!Przede wszystkim podobno kierowcy maja kase dodatkowa za sprzedaż biletow,po drugie nie raz dobieglo się na przystanek kiedy autobus już stal i dzięki temu,ze kierowca sprzedawal bilet to zdazylam wsiasc.

Wystarczy by zamontować biletomaty w autobusach tak jak to jest w innych miastach, gdzie komunikacja funkcjonuje.

61

OMZK ~OMZK (Gość)18.01.2015 12:58

"Piotrkowianin" napisał(a):
A możesz mi wytłumaczyć, dlaczego kilkadziesiąt miast w Polsce potrafiło za unijne dofinansowanie kupić nowe autobusy dla komunikacji miejskiej, a w piotrkowskim MZK nadal jeżdżą many liczące sobie 25 lat?

Ponieważ w Piotrkowie MZK istnieje tylko po to, by pan prezes Stankowski miał wygodny stołek i dorobił na nim emerytury. Powtarzałem to już wielokrotnie - od 25 lat jedyne co robi się w komunikacji piotrkowskiej to likwiduje kolejne połączenia, a do pasażera podchodzi się z pogardą. Nic zresztą w tym dziwnego, ponieważ prezes Stankowski jest absolutnie nie do ruszenia bez względu na to czy u władzy będzie Chojniak, SLD, PO, czy PiS. Inna sprawa, że w sprawie funkcjonowania komunikacji w Piotrkowie nie ma nacisku społecznego na władze miasta. Chciałbym ze swojej strony zachęcić wszystkich niezadowolonych z funkcjonowania w naszym mieście transportu publicznego do pisania do NIK w tej sprawie. Nieprawidłowości w tej Spółce jest aż nadto.

51

CoolMen ~CoolMen (Gość)18.01.2015 13:06

"Piotrkowianin" napisał(a):
A możesz mi wytłumaczyć, dlaczego kilkadziesiąt miast w Polsce potrafiło za unijne dofinansowanie kupić nowe autobusy dla komunikacji miejskiej, a w piotrkowskim MZK nadal jeżdżą many liczące sobie 25 lat?

Bo MZK nie może stać się konkurencją dla rozwijającej się (tylko w Piotrkowie) komunikacji minibusowej. BYLEJAKOŚĆ ponad wszystko.

51

kier ~kier (Gość)18.01.2015 13:32

"sklave" napisał(a):

01

xx ~xx (Gość)18.01.2015 13:41

"toka" napisał(a):
problem polega na tym, że kasę daje unia i albo wydamy ją na "pierdoły" o których mówisz albo nie dostaniemy jej w ogóle.

Problem polega na tym, że pan prezydent ma jeszcze paru ludzi, którzy musza być przy korycie i dlatego trzeba powołać kolejne zespoły. Tu nie potrzebna żadna logika czy inteligencja, tu są potrzebne nowe miejsca przy korycie.

71

ares1 ~ares1 (Gość)18.01.2015 14:11

Jedynie Prezydent Matusewicz umiał tonować Pana Prezesa Stankowskiego i to bardzo skutecznie!Stare dobre czasy :)))

57

Lesina23 Lesina23ranga18.01.2015 14:34

Powinni najpierw wysłać kierowców MZK na kurs kultury itp. Bo większość z nich to chamy. Potem większa ilość linii a potem dopiero takie wynalazki.

60

PTB PTBranga18.01.2015 16:16

Najpierw niech odświeżą tabor, a później zajmą się nikomu nie potrzebnymi nowinkami. Zlikwidować minibusy, wtedy MZK będzie stać na nowsze autobusy, a nie 10-cio letnie używane "nówki" prosto z niemiec.

61

dddddwd ~dddddwd (Gość)18.01.2015 17:11

"kukulka" napisał(a):
Zadnych biletow z automatu!Przede wszystkim podobno kierowcy maja kase dodatkowa za sprzedaż biletow,po drugie nie raz dobieglo się na przystanek kiedy autobus już stal i dzięki temu,ze kierowca sprzedawal bilet to zdazylam wsiasc.A nie wyobrażam sobie,ze bilet kupuje w automacie i nie zdaze na autobus.A niekoniecznie musze nosic w portfelu zapas biletow! Już jedna glupota-bilety przez tel.kupowane nie ma miejsca w naszym miescie! Nie znam nikogo kto by powiedzialm tak kupiłem bilet przez tel.!

Przecież chodziło mi o rozwiązanie funkcjonujące w innych miastach czyli: automaty w autobusach i na niektórych przystankach. Ale rozumiem, że ludzie mają tracić swój czas w autobusach bo Ty nie umiesz zdążyć na przystanek i boisz się urządzeń elektronicznych?

62

broda ~broda (Gość)18.01.2015 18:27

Cytuję:
... ale będzie też można wypić kawę czy zrobić bankowy przelew?

Bardzo dobry pomysł, szczególnie ten przelew polecam emerytom (mam nadzieję że wliczony w cenę biletu) zwłaszcza że różnica czasowa między kursami to w Piotrkowie od godziny do półtorej. W innych miastach też tak rzadko jeżdżą?

Komentarz był edytowany przez autora: 18.01.2015 18:29

31

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat