metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotr Piotrranga18.02.2014 10:55

Wystarczy jedno (ale porządne) na skrzyżowaniu z Żelazną.
Wskazane natomiast by było wydłużyć Żelazną do Glinianej, a obecny wyjazd z Glinianej zaślepić i pomyśleć o wiadukcie nad torami.

70

Budowniczy ~Budowniczy (Gość)18.02.2014 11:06

Miasto rond. Niedługo nie będzie normalnego skrzyżowania w tym mieście.
P.S. Ciekawe po co biuro inwestycji i remontów marnuje czas urzędników pracujacych za nasze pieniądze na 3 różne koncepcje skoro magistrat i tak wybierze sobie "4, która będzie połączeniem tych 3". W takim razie może niech zindywidualizowany magistrat SAMODZIELNIE opracuje koncepcje, która mu odpowiada.

40

mieszkana ~mieszkana (Gość)18.02.2014 11:43

Jakby nie wymyślili i tak spier.... Źle wyprofilują, zrobią wąską ulice, aby mzk czy ciężarówka kołami kraweżniki zachaczały a i oczywista oczywistość najlepiej rondo wysokie aby było, takie na 3 m żeby nic nie widać było i będzie super tak jak wszystkie ronda w Piotrkowie :)

30

Zanzi ~Zanzi (Gość)18.02.2014 11:45

Cytuję:
Trzy koncepcje przebudowy ulicy Roosevelta przedstawiło biuro inwestycji i remontów piotrkowskiego magistratu.

Cytuję:
Prawdopodonbnie magistarat zdecyduje się na 4 wariant, będący komplilacją wszystkich zaproponowanych

Ot, radosna twórczość piotrkowskiego magistratu ;) Coś trzeba robić, nieważne czy dobrze..

30

moolo ~moolo (Gość)18.02.2014 11:47

Na Roosevelta nie potrzeba żadnych rond, ruch tam odbywa się płynnie, zresztą nie jest jakoś specjalnie duży.
Miejsce gdzie powinno stanąć rondo jest skrzyżowanie ulicy Sienkiewicza / Pasaż Rudowskiego z wielką tablica absurdów.

21

raus ~raus (Gość)18.02.2014 11:49

Do 'inteligentów' od planowania tych wariantów.
Efekt będzie taki jak z c.ckami teściowej tj. podwójnym rondem Żeromskiego-Kr.Przedmieście-Przedborska-Śląska.
Dwa autobusy na rondzie i oba zablokowane na odcinku od r.Sulejowskiego do c.cków oraz od c.cków do ronda. Żeromskiego, 3 Maja.
Zmierzam do tego, że:
1) wariant to korki na całej Żelaznej, Roosvelat od torów i za torami do PRzemysłowej (jak pociąg będzie jechał) oraz blokada całej Glinianej (tutaj od razu wstawić znak wyłącznie nakazu jazdy w prawo dla wyjeżdżających).
Kolejne rondo przy Wroniej zrobi to co na c.ckach.
Rondo na Granicznej nie jest nikomu potrzebne bo jeśli tam powstanie to od Bujen nikt nie wjedzie szybko do miasta.
2) ciut lepiej bo od Bujen szybko śmigną do Wroniej by postać w korku.
Reasumując rondo jest wyłącznie potrzebne z Żelazną wraz z rozwiązaniem problemu z wyjazdem z ul.Glinianej.
Jeżeli tylu kretynów nad tym debatuje i takie g.wno wymyślili to źle świadczy o poziomie IQ tam ogółem zgromadzonym na poziomie max 80 ogółem.

60

jestem EPI i jest mi dobrze z tego powodu ~jestem EPI i jest mi dobrze z tego powodu (Gość)18.02.2014 12:55

Lepiej zróbcie dobrze ul. Żelazną bo jest w strasznym stanie. Dziur cała masa, nie wiem po co jakieś zygzaki zupełnie niepotrzebne itd. Niby oznakowanie mówi, że można jechać tam 70 km/h, ale przy tej prędkości jazda po muldach jest niebezpieczna. Przypomnę, że kilka wypadków już tam było. Niektóre skończyły się tragicznie. W dodatku rondo by się akurat tam przydało, bo wyjeżdżający z Dmowskiego mają czasem spore problemy.

30

rond( el ) ~rond( el ) (Gość)18.02.2014 12:56

proponował bym jeszcze zmiane nazwy miasta kojarzącą z Rondem

30

Lesina23 Lesina23ranga18.02.2014 13:06

Wg mnie na ulicy Rossevelta nie jest potrzebne żadne rondo. Ponieważ tam nie ma jakiegoś wielkiego natężenia ruchu, ale smigają większe samochody poniewaz jest tam sporo hurtowni i składów wegla itp. najlepiej by było po prostu wyremontować drogę bez żadnych udziwnień i spokój będzie taniej i za to co zsotanie będzie można załatać dziury gdzie ińdziej;)

40

Mieszkanka granicznej ~Mieszkanka granicznej (Gość)18.02.2014 13:21

Sciezki rowerowe i chodnik prosza sie od lat kilku takze super . co do rond i to kilku to zly pomysl wystarczy 1 z zelazna .

30

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat