metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Zanzi ~Zanzi (Gość)18.02.2014 14:07

"Mieszkanka-granicznej" napisał(a):
Sciezki rowerowe i chodnik prosza sie od lat kilku takze super

Kończy się kadencja, także trzeba naobiecywać :) No i jest jakieś "światełko w tunelu" ;)

40

Cud architektury ~Cud architektury (Gość)18.02.2014 14:34

/W ramach tej koncepcji na odcinku od ulicy Czarnej do ulicy Długiej będzie wykonany obustronny chodnik o szerokści 2 metrów./
Ciekawostka ornitologiczna, czy ja zwariowałem

40

Marek ~Marek (Gość)18.02.2014 15:30

Ronda muszą być,przecież ktoś musi w łapę dostać.A każdy wie kto.

31

peppe pepperanga18.02.2014 16:16

A ja bym tam zrobił rondo przy każdym wyjeździe z posesji na Roosevelta, a nie jakieś marne 2 czy 3. Jak się bawić to się bawić.;)
A poważnie to jakaś obsesja, co skrzyżowanie to rondo.
Zamiast rond trzeba przyzwoite drogi zrobić z chodnikiem choć po jednej stronie. I żeby nie trzeba remontować po 2 latach.

50

broda ~broda (Gość)18.02.2014 17:26

W chwili obecnej o najpilniejsze rozwiązanie proszą się dwa skrzyżowania:
pierwsze to Górna, Armii Krajowej, Dmowskiego i Żelazna oraz drugie niepozorne Niska - Żelazna. Na tych skrzyżowaniach występują zagrożenia.Jak wiemy Haering rozbudowuje się i tu ruch na pewno wzrośnie i to w stopniu znacznym (na pewno większy niż na Spacerowej - rondo?). Na ul.Roosevelta największe nasilenie ruchu występuje od torów kolejowych do ul.Żelaznej. Uważam że dalszy odcinek wymaga remontu a nie przebudowy. Nad budową rond można się zastanowić w przypadku budowy obwodnicy Piotrkowa, ale nie zanosi się na to w dłuższej perspektywie, więc ronda na dzień dzisiejszy nie mają sensu.

Komentarz był edytowany przez autora: 18.02.2014 17:31

50

dd ~dd (Gość)18.02.2014 18:37

Wybory jesienią to trzeba coś ludziom obiecać. A po wyborach ...

22

prykuś ~prykuś (Gość)18.02.2014 19:06

"broda" napisał(a):
Nad budową rond można się zastanowić w przypadku budowy obwodnicy Piotrkowa, ale nie zanosi się na to w dłuższej perspektywie

Przecież miasto ma południową obwodnicę, więc nie wiem o czym mówisz?
Obwodnica Południowa:
1) Graniczna-Moryca-Mazowiecka-Zalesice-Witów-Kałek-Przygłów.
2) Graniczna-Moryca-Zalesice-Witów-Kałek-Przygłów.
Tak na marginesie ulice Mazowiecka i Moryca wykonywali partacze z PEUK, więc dodam, że po licach ślad zginął tj. jak były w całości tak 2 lata soli i przejazdy 40 tonówek wystarczyły by się zrobił z tych ulic bruk z ładnymi szczelinami. Drogi do kapitalnego remontu.

20

ja ~ja (Gość)18.02.2014 19:50

3-y koncepcje a i tak wybrali 4-ą ktoś z nich nie umie liczyć.
Jak niewiadomo czemu to wiadomo trzeba będzie znowu zwolać posiedzenie nowy projekt itd. czyli kasa, kasa i znowu pare tysiączków w kieszeni przecież i tak z podatków to naród zrozumie

20

maciek ~maciek (Gość)18.02.2014 20:02

Najbardziej rozsądna decyzja, jest miejsce do przedłużenia il. Żelaznej i tam wkomponowane rondo będzie spełniało wszystkie wymogi dot. ruchu i jego bezpieczeństwu. Jak usłyszałem o rondzie przy ul. Spacerowej to mnie krew zalała. Chba w tym biurze projektowym pracuje albo debil albo łapówkarz. Pozdrawiam i przestańcie marnować pieniądze zaciągnięte w kredycie.

30

broda ~broda (Gość)18.02.2014 20:31

"prykus" napisał(a):
Przecież miasto ma południową obwodnicę, więc nie wiem o czym mówisz?

Zachodnia obwodnica - przedłużenie alej Concordii - równoległa do 1 (w przeciwnym kierunku docelowo połączona z ulicą Miast Partnerskich).

Komentarz był edytowany przez autora: 18.02.2014 20:35

30

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat