u mnie podobnie - najpierw studia w Łodzi, później praca w Warszawie... I nie jestem w tym odosobniona.
No a według prognoz miało to być miasto stutysięczne. Niestety nastały czasy demokracji zniszczono przemysł nic nie oferując w zamian. O przepraszam wybudowano magazyny. Magazyny których żywot już się kończy bo władze miasta przespały walkę o nowe inwestycje drogowe w okolicach Piotrkowa. Piotrków staje się miastem na pustyni. I nic w tym dziwnego skoro w urzędach pełno wujków, cioć, bratanków i bratanic, a także teściowych, zięciów, szwagierek, kumów i kumoszek itd. itd. Foto na http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Czy ktoś się tu dziwi ze młodzi ludzie wyjeżdżają z Piotrkowa ? To nic się nie dzieje miasto emerytów i rencistów .. może zamiast kościołów wybudowaliby coś lepszego .. jakiś fajny basen , szkole sportowa .. w Piotrkowie ze sportem to trochę ciężko sama gram w mlodszej Piotrcovi i wiem że ciągle nie ma pieniędzy na nic ani na treningi już nie mówię o obozach czy turniejach .. A gdyby była taka szkoła to młodzi chętnie by przyjeżdżali bo wiem że w Polsce jest jedna szkoła sportowa w Płocku i ciężko tam się dostać bo jest mało miejsc ... No ale teraz możemy tylko uciekać do innych miast by dalej rozwijać swoje zainteresowania ..
tylko dlaczego nie maleje liczba radnych utrzymywanych z podatków i opłat uiszczanych przez mieszkańców? a diety rosną oj rosną
Niestety obecne władze miasta mocno przyczyniają się do wyludnienia naszego grodu. Szkoda:(
Można to zmierzyć, ale szacunkowo i koszt byłby spory. Należy po prostu wysłać ankieterów do każdego domu i zapytać ile tam osób mieszka naprawdę, a ile jest zameldowanych, badanie wyłącznie w celach statystycznych. Pytanie tylko: po co? ;-)
Z Piotrkowa ludzie będą się wynosić, rzecz normalna. W końcu w naszym mieście poza kościołami nic nie ma. Resztki jakiś małych zakładów. Magazyny w koło Piotrkowa ledwo co zipią podobno (oficjalnie przez podatek gruntowy). Piotrkó jako stare drogie miasto umiera.
A w Urzędzie Pracy się cieszą, że liczba bezrobotnych spada. Śmieszne.... Ludzie wyjeżdżają, dlatego spada ta liczba.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!