metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
olek ~olek (Gość)06.02.2014 11:29

LEWICA to przede wszystkim walka o prawa pracownicze, wyższą pensję i zmieszanie rozwarstwienia społecznego, jeśli o to chodzi siatkarzowi to ma mój głos

55

Marek Marecki Polska ~Marek Marecki Polska (Gość)06.02.2014 11:43

Gonitwa za 100.000 zł miesięcznie

41

epikller ~epikller (Gość)06.02.2014 11:59

"Frei-Petrikau" napisał(a):
Młody człowiek, a skażony komunizmem.
Czerwonych popierać?
Swoją drogą można rzecz, że bliżej do 20 tys ojro niż do ideałów.
Popierać stalinizm jako swój ideał hmmm żenada.
Przecież to ta czerwona hołota mordowała Polaków, to ich UBecy katowali AKowców w mordowaniach.
Czym się chwalić. Wstyd, a nie duma.

Socjal demokracja to nie komuna psychopato.

03

epikller ~epikller (Gość)06.02.2014 12:02

Tylko młodzi, zaangażowani i ambitni ideowcy jak on mogą wykorzenić komunistyczne fundamenty z polskiej "socjaldemokracji"

32

luzik ~luzik (Gość)06.02.2014 12:33

Cytuję:
wchodziłem na parkiet w sytuacjach naprawdę poważnych

Cytuję:
wielu ludzi ma nieprawdziwy obraz partii.

Te dwa sformułowania doskonale obrazują problem z tzw. polską lewicą. Bąkiewicz postawił słuszną diagnozę, bo SLD jest w naprawdę trudnym położeniu. Diagnoza, zgodnie z którą wielu ludzi ma nieprawdziwy obraz partii też jest jak najbardziej prawidłowa, szkoda tylko, że nie czytamy, jaka jest tego przyczyna. A sprawa jest dość prosta i ma bezpośredni związek także z osobą pana Bąkiewicza.
Kto wie jakimi kryteriami kierował się Leszek Miller ustalając taką właśnie reprezentację SLD do wyborów europejskich? Kto wie czy kandydaci mają jakiekolwiek poglądy, czy rozumieją lewicowe ideały i starają się wcielić je w życie?
Zamiast nominacji merytorycznych mamy nominacje celebryckie, które doskonale służą liderowi, a niektórych – przynajmniej – aktywnych działaczy odstawiają do kąta, tak aby spokój lidera był jeszcze większy.
Proszę mi powiedzieć, jaki obraz partii jawi się po nominacji dla Weroniki Marczuk - osóbki, która przyjechała do Polski dla pieniędzy i zamierzenie to zrealizowała poprzez ... powiedzmy małżeństwo z nadzianym gościem? Osóbka, która prowadziła dziwne interesy przy pomocy niefakturowanej forsy chowanej do reklamówki… Co taką decyzją kierownictwo SLD chciało przekazać swoim potencjalnym wyborcom?
Jak rozumieć program SLD, skoro partii tej nie było stać na forsowanie pomysłu z jednym podręcznikiem, który stanowiłby olbrzymią ulgę dla olbrzymiej liczby naprawdę biednych rodzin, natomiast utrzymanie nieuzasadnionych przywilejów nauczycielstwa traktowane było i jest jak największa świętość?
Jeśli SLD promuje panią Marczuk jako przestrogę przed „faszystowskim” PiS, który może skrzywdzić każdego, to jest to kolejna skucha, bo zdaniem bardzo wielu ludzi, krzywda jaką pani Marczuk wyrządził PiS polega głównie na tym, że nie zachowano procedury przy udowadnianiu jej udziału w dziwnych interesach, żeby nie powiedzieć: w przestępstwie... Tymczasem większość społeczeństwa w dalszym ciągu oczekuje walki z patologiami, tyle tylko, że przy absolutnym przestrzeganiu obowiązujących procedur. Jeśli L. Miller nie wierzy w moje słowa, niech popyta zwykłych ludzi chociażby o łapownictwo w służbie zdrowia. No, chyba, że jego zdaniem to nie są łapówki tylko dobrowolne opłaty – jak w przypadku bardzo znanej pani profesor...
Jeśli SLD – stawiając na panią Marczuk – mruga oczkiem jako potencjalny koalicjant do Platformy Obywatelskiej, to widać nie przeszkadza mu, że w czasie swoich ponad sześcioletnich nieudolnych rządów Platforma Obywatelska zupełnie się już skompromitowała.
Boję się, że będą to już jedne z ostatnich wyborów z udziałem SLD.

20

jonaszek ~jonaszek (Gość)06.02.2014 13:10

Pan Michał jak widać przywykł do życia na koszt podatnika.
Nie oszukujmy się, to podatnik a nie widz sportowy finansuje wyczyny sportowe wielu pustaków w naszym pseudo-sporcie.

101

olek ~olek (Gość)06.02.2014 13:31

Kochani prawicowcy, podobno chcecie umowy śmieciowe, On wam to da, jak sam się chwali:
http://fakt.onet.pl/janusz-korwin-mikke-chwali-nazistowski-oboz-auschwitz-,artykuly,442719,1.html

34

tee ~tee (Gość)06.02.2014 13:39

żenada straciłem cały szacunek dla niego

51

iwo ~iwo (Gość)06.02.2014 14:16

Ja dla JKM nigdy nie miałem szacunku bo gość się urwał ze średniowiecza ze swymi poglądami

26

luzik ~luzik (Gość)06.02.2014 14:44

"iwo" napisał(a):
JKM

Janusza Korwina-Mikke można traktować z pobłażanie, a nawet niekiedy jak niegroźnego idiotę. ale wiele rzeczy, które głosi jest naprawdę godnych uwagi.
ilu dziennikarzy zdobyło się na odwagę, żeby napisać wprost, że agencja wywiadu, którą bezpośrednio nadzoruje tow. Donald Tusk, była założycielem złodziejskiej firmy Amber Gold i na ten biznes wydała z państwowej kasy co najmniej dwa miliony złotych.
Teraz już wiesz, czemu złodziej z Amber Gold siedzi w Piotrkowie w dobrych warunkach, a śledztwo toczy się ślamazarnie. Możesz o tym przeczytać w jednym z felietonów JKM.
Aha, wiesz już dlaczego nie chce komisji śledczej ws. działania specsłużb?

90

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat