Co za głupoty piszecie.Poznajcie trochę obowiązujące przepisy podatkowe a dopiero zabierajcie głos.Podatki zostają w kraju.Zysk czyli dochód ucieka do zachodnich inwestorów.
Swoją drogą to naród jest tak głupi że brak mi słów.Otwierają nowy market w mieście , a ludzie pędzą jak by za darmo dawali.
Sami sobie jesteśmy winni że w kraju jest bieda jak cholera.Kupujemy w zachodnich sieciach handlowych , zachodnie i chińskie produkty.
Będąc w Austrii zauważyłem że ludzie kupują produkty ze swojego regionu.Propagują przez to swoje regiony i stymulują swoją gospodarkę.
A tymczasem kupujmy "nie nasze" i dajmy zarabiać "nie swoim"
Też nie koniecznie. Faktem jest, że kod rozpoczynający się od 590 może informować o tym, że produkt wyprodukowano na zlecenie firmy zarejestrowanej w Polsce lub, że faktycznie został on wyprodukowany w Polsce (w jakiejś części, np. złożony z przywiezionych komponentów).
źródło: http://polskislad.pl/kod-590-moze-wprowadzac-polskich-konsumentow-w-blad/
za to Ty jesteś rozumiem mądry ale jedyne co masz "mądrego" do powiedzenia to obrazić drugą osobę. Wiedza ekonomiczna i logika wypowiedzi żadna. Czemu nie napiszesz dlaczego jestem głupia? A inne osoby które podzielają zdanie o ochronie polskich interesów to zacofańcy? Chyba, że odpowiedzią na wszystko jest Twój nick, to nie będę dyskutować.
zacofaniec to ty jestes niepasuje to wypad tam gdzie reszta decydentow
spodkałem się z takim procederem, gdy kupiłem wełnę SOVER !!!
Przypomnę wszystkim, że produkty wyprodukowane w Polsce powinny mieć kod kreskowy zaczynający się od "590... "
Niestety w marketach jest duużo przeterminowanego towaru tylko że jest to ukrywane poprzez np. odświerzanie wędlin, czy przepakowywanie produktów w opakowania z "nową" datą. Jesli ogłądacie telewizję to wiecie, że jest to proceder nagminny.
Nie zgodzę się też z tym że w marketach jest taniej. Raczej wydaje nam się że jest taniej- tak jak chcą marketingowcy a osiągają ten efekt poprzez psychologię. Tańsze sa jedynie te towary, które są promowane w gazetkach reklamowych no i towary pierwszej potrzeby. Na pozostałych towarach markety skutecznie to sobie rekompensują.
Drogi BODZIO, jeżeli wolisz wspierać obcych to nie dziw się później że dla Polaka w jego kraju nie ma pracy!!!
W pełni się z Toba zgadzam!!!
http://w880.wrzuta.pl/audio/aMIEFJZXrsZ/kazik_na_zywo_-_konsument
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!