ty nawet polskiego się nie nauczyłeś a co mówić o wszelkich przepisach , zyskach czy stratach
A Twoje czym jadą? Żałosny jesteś koleś, potrafisz tylko opluć i nic więcej. Kim Ty jesteś, rekruterem z Reala? Notablem z UM?
kim? normalnym a ty widac też wieśkiem
Niemiecki rolnik również dostaje dotocję i to znacznie wyższą niż rolnik polski
Zdajesz sobie sprawę jaki jest faktyczny koszt wyprodukowania żywności? Ja tak bo mieszkam na wsi. Gdyby nie dopłaty unijne dla rolników to płaciłbyś 10 zł za cheb i 30 za kurczaka. Chłop dostaje dopłatę ale tak naprawdę to konsument odnosi z tego tytułu korzysci. A chłop nie produkuje dlatego że mu się nie chce, tylko dlatego, że tacy jak ty wolicie iść do marketu i żreć holenderską świnię - zagrzniczne to pewnie lepsze
widac buraku ze cie nikt kultury nienauczyl,widac ze jestes antyPolski won do ruskich
No widzisz, rzeczywistość przebiła dawne marzenia - teraz masz zapewne chińskie ubrania, chińskie garnki, chiński komputer, chiński telefon, chińską mikrofalówkę itd.; a kiedy przyjdzie Ci się pożegnać z tym światem, to grabarz uklepie Ci ziemię chińskim szpadlem, a rodzina zakupi chiński nagrobek. Też mam większość rzeczy z Chin, a do kompletu brakuje mi chyba chińskiej żony. No ale tego akurat towaru ponoć mają tam niedobór :( Na pocieszenie zjem chyba "chińską" zupkę polskiej produkcji :)
A propos fetyszy z Zachodu - z okien szkoły, w której pracowałaś zapewne nieraz widziałaś jej uczniów grzebiących w hotelowym śmietniku. W hotelu był Pewex, więc małolaty wygrzebywały ze śmietnika puszki po napojach, którymi potem handlowały. Wystawy z puszek na regale były wtedy "trendy & cool" :) Dziś takimi skarbami interesują się głównie wędrowni traperzy, a każdy ma w hooi chińskich rzeczy. Jakie to czasy bywają przewrotne, nieprawdaż? :)
Tak!
Pamiętam czasy, kiedy szczytem marzeń było mieć "chińskie pióro", "chińską parasolkę", którą, żeby otworzyć, trzeba było mieć doktorat... O fetyszach z tak zwanego Zachodu nie wspomnę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!