do ziomekptb:. Pozdrowienia od komucha z Białorusi.
Ta cała budowla Focus Park bardzo przypomina mi ponure gmachy więzień. Brak okien, brak naturalnego światła w środku, ciekawe jak rozwiązana wyjścia awaryjne w razie pożaru, ciemne ściany - BUNKIER albo WIĘZIENIE. Kto to projektował, kto to zatwierdzał, kto to z Urzędu Miasta - Architekt Miejski, Nadzór Budowlany, Miejski Plastyk i inne służby pozwolił, kto to wykonuje, kto jest w nadzorze i kierownikiem budowy, że pozwalają na taki budowlany śmieć w środku miasta? Niezła forsa poszła. I jeszcze termin otwarcia - PIĄTEK, 13 LISTOPADA, 13.XI. Już sam termin jest finezją. Kiedy będzie tam katastrofa budowlana - w dniu otwarcia czy za pół, a może za rok?
Kto wie, może jeszcze kiedyś ktoś wykorzysta to na więzienie, albo koszary? :-)
Czy ktoś wie może czy solar będzie ten stary, przeniesiony ze słowaka, czy może będzie to salon firmowy a może outlet? Super jak byłby wyprzedażowy, bo ciuchy mają drogie.
tak będzie empik, ale Alma wycofała się z powodu braku funduszy na rozwój w tym roku. Ciekawe co będzie w zamian :P
Z przerażeniem czytam niektóre komentarze do Galerii Focus Mall. Zwłaszcza komentarze Komucha, który moim zdaniem z wielkim rozrzewnieniem wypowiada się o bardzo podłym okresie w historii naszej ojczyzny. Niestety ale ja tego nie rozumiem, chociaż pamiętam trochę tamte czasy i nigdy w życiu nie chciałbym do tego wracać. To było straszne upodlenie. Piszesz Komuch, że ciężko wypracowałeś sobie emeryturę na PIOMIe. Jeśli zrobiłeś to w czasach gdy PIOMA była państwowa, to naprawdę musiałeś się zdrowo narobić :-) Pracowałem tam kilka lat i odszedłem do prywatnej firmy, w której docenia się pracownika i jego pracę dla firmy, jego chęć rozwoju. A nie jak w PIOMIe czy się stoi czy się leży 2000 się należy. Nieróbstwo!!! i nic więcej. Jak przyszedł prywaciarz to dopiero zaczął robić porządki, które oczywiście "starej" kadrze się nie podobały i trzeba było uciec na zwolnienie. To przecież najlepsza metoda ucieczki przed możliwością rozliczenia pracy. Tak robią tylko ludzie, którzy sobą nic nie reprezentują. Nic oprócz nawyków z minionej epoki. Tacy ludzie jak Ty nigdy nie zrozumieją nowoczesnych mechanizmów rządzących dzisiejszym światem, w którym nie ma miejsca dla "ślizgaczy". Wybudowanie takiego centrum handlowego uważam za wspaniały pomysł. A to, że ktoś na tym zarobi to tylko i wyłącznie świadczy o jego znakomitej przedsiębiorczości. Przez Ciebie Komuch przemawia zwykła socjalistyczna zazdrość jaką wciąż się obserwuje w naszych wspaniałych urzędach. Jak coś masz to trzeba Ci to zniszczyć. Ja nie mam a Ty będziesz miał? W życiu!!!
Zastanów się trochę nad tym i nie pisz więcej takich głupot to aż niedobrze się człowiekowi robi. Sam lepiej pomyśl co Ty mógłbyś zrobić dla tego miasta i dla Polski. A nie tylko narzekasz. Założę się jeszcze, że pracując w PIOMIe pewnie należałeś do związków zawodowych.
Jesteś żałosny. Czy pracowałeś na oczyszczalni albo na odlewni , że piszesz bzdury o nieróbstwie w pracy? Czy trzęsą ci się dłonie że nie możesz utrzymać w ręce szklanki z herbatą i utraciłeś 50 % słuchu od hałasu? Gdybyś tam pracował przez kilkadziesiąt lat to byś miał wyrobione zdanie. Nie narzekaj na tamte czasy, bo co było złe to było, lecz nikogo nie wyrzucano z mieszkania na bruk bo stracił prace i nie ma na czynsz. Nikt w tamtych czasach kto chciał naprawdę pracować nie musiał grzebać po śmietnikach. Teraz masz dobrobyt ale nie masz pieniędzy. W tamtych czasach 90 % obywateli stanowiła klasa średniozamożna. Teraz są bogacze i biedota. Klasy średniej nie ma. Mów co chcesz ale jak czytam twoją opinię to bardzo mi ciebie jest żal, bo nie pamiętasz ile było w Piotrkowie zakładów pracy i kto doprowadził do upadłości FMG PIOMA.
a czy będzie zara? na liście nie ma a ja ją tak lubie :( no i mógłby być Cuvus ...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!