Czekałem czekałem aż się doczekałem. Ciekawiły mnie właśnie sygnały służb ratunkowych które przez miasto przejeżdżały. Pomyślałem że jakaś tragedia musiała się stać. No i jest...
Współczuję rodzinom ofiar i temu 10-cio latkowi który to przeżył. Psychika zjechana do końca życia...
no i nie zapiecie pasow uratowalo mu zycie , to juz nie wiadomo czy lepiej miec zapiete pasy czy nie.
Jeśli straż poż. i karetka tak zasuwały do tego wypadku to było ok. 22-ej.
mój ojciec jak miał poważny wypadek to właśnie nie zapięte pasy uratowały mu życie... Niby w większości przypadków zapięte pasy chronią przed jakimiś tam obrażeniami ale są wyjątki i pozostaje wielkie ALE...
i bardzo dobrze...jak sie nie potrafi jezdzic to sie nie wsiada za "kolko"...wystarczy popatrzec w miescie jak ludzie jezdza...wieksze skrzyzowanie...zamieszanie na drodze...brak sygnalizacji swietlnej i ludzie nie potrafia sie juz zachowac i sie gupia...bardzo dobrze
Od-Do której była zakorkowana trasa? Jak długi był korek? Co z samochodami zjeżdżającymi z S8 na gierkówkę?
Wcale nie wielkie. To może 1 przypadek na 100 albo mniej.
Fakt ze mieszkam obok i wiem co znaczy wyjechac z tamtad. Poki nie zamkna przejazdu lub nie bedzie wiaduktu takie wypadki beda sie zdarzac dosyc czesto.
Dziennie przejezdzaja tam setki aut a sama katowicka dziesiatki tysiecy.
Do tego musialo dojsc predzej czy pozniej.
Widzialem to i wiem jakie skutki przynioslo. HORROR.
Mysle ze ludzie zanim sploneli to juz nie zyli. Sila byla tak potezna ze auto odrzucilo na 100m. To co z nich zostalo widac na zdjeciu nr 6.
Wypadek zdarzyl sie o 22.10 a korek siegal stacji Statoil pozniej byly objazdy na Wygode. Calosc otwarto o godz 2.
Szkoda ludzi w tej Astrze ale niestety sami sobie winni chcieli troche zaoszczedzic i kupic taniej gaz. Przeciez pare km wczesniej byl statoil.
Zycie...
Dzieki pasom bezpieczenstwa przezyly 3 osoby. Dwie osoby z octawi i facet z golfa kombi. Wszyscy podejrzewaja ze kierujaca octawia jechala okolo 160km w chwili zderzenia...
Wystarczy sobie pomyslec co zostaloby z nich bez pasow.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!