Spotkałem się z zakazem fotografowania i próbą zakazania przez pracownika sklepu. To wyraźne naruszenie prawa konsumenta. Pamiętajmy, że sklepy śledzą nas - konsumentów, choćby za pomocą kamer. Najnowsze techniki pozwalają nawet rozpoznawać nastrój klienta i np. reagować odpowiednimi zabiegami marketingowymi.
Także spotkałem się z takim zakazem, w Galerii Łódzkiej, ochroniarz miał jakiś problem że zrobiłem zdjęcie ciucha, oznajmił że na terenie galerii jest zakaz fotografowania.
dokładnie! jesteśmy nagrywani, inwigilowani przez "ochroniarzy", zasypywani spamem na emailu, gazetkami ofert, a fotki mamy nie robić? bzdury jakieś
W Media Markt chodziłem i robiłem fotki, a obsłucha, może w czymś pomóc doradzić, nikt mi nie przeszkadzał pstrykać, tak powinno być!
A dlaczego by nie nap córka mieszka daleko i muszę się poradzić czy zrobiłam słuszny wybór bo nie ma mi kto doradzić
Ja spotkałem się z tym w Focus Mall w New Yorkerze. Mieliśmy kupić bluzkę córce, której z nami nie było. Chcieliśmy jej wysłać zdjęcia żeby sobie wybrała. Pani z obsługi zwróciła nam uwagę, ze nie wolno nam fotografować. Wyszliśmy bez bluzki bo jak córka miała wybrać. W dobie kiedy sprzedawcy zabijają się o klienta a większość produktów ma swoje zdjęcia w sieci takie zachowanie to głupota.
Taka sytuacja spotkala mnie wlasnie w piotrkowskim Focusie Cocodrillo. Chcialam kupic ubranie synkowi - sprzedawczyni dosc niegrzecznie nawet zabroniła sfotografowac. Zrezygnowalam z zakupu i dalszych tam zakupow
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!