metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Alojzy ~Alojzy (Gość)08.03.2012 08:17

Jaka to inicjatywa Obywatelska. Chyba inicjatywa odsuniętych od władzy bo obywateli to tam nie widziałem. Myślą że jak maja taka nazwę to lud będzie z nimi. Ja mogę taka inicjatywę założyć i nie czekać na stołek tylko załatwić parę spraw z ziomkami z miasta i w podtekście nie ubiegać się o koryto. Jak się szybko pojawili tak znikną. Ludzie już zaczynają się głęboko zastanawiać nad tym kogo popierają. Ja z samego zdjęcia pod artykułem widzę o co chodzi. Zacznijmy trochę myśleć i kiszki sobie nie dawać wcisnąć.

00

ares1 ~ares1 (Gość)08.03.2012 08:27

"Alojzy" napisał(a):
Ja mogę taka inicjatywę założyć

To zakładaj :))) na co czekasz?

"Alojzy" napisał(a):
Chyba inicjatywa odsuniętych od władzy

Masz rację :)))

"Alojzy" napisał(a):
Jak się szybko pojawili tak znikną.

Myślę że się mylisz.

"Alojzy" napisał(a):
Ludzie już zaczynają się głęboko zastanawiać nad tym kogo popierają.

Większość ludzi ma to gdzieś!Niestety!Bo interesuje ich własny byt , praca , pieniądze!Co ewidentnie było widać w byłych wyborach na prezydenta miasta!

00

obywatel niezależny ~obywatel niezależny (Gość)08.03.2012 08:35

Taka inicjatywa jest dobra ale nie organizowana przez Pampucha i przybocznych Matusewicza. Raz u wladzy byli i co , tylko kumple i kolesie nawet jak do tego się nie nadawali. przykladem jest np. dyr od budownictwa i gospodarki komunalnej- likwidator kilku zakładów. Szef grupy 9miesięcy za kratkami/Matusewicz/ , teraz szuka sposobu na władzę. Wyborcy możemy wejść z deszczu pod rynne.

00

obserwator ~obserwator (Gość)08.03.2012 08:37

gdyby tak radnej Gletkier na władzy i kasie zależało to z pewnością przytuliła by się bliżej prezydenta,wiadomo że P.Chojniak nie pomaga tym co inne poglądy głoszą.a ewidentnie widać że radna ma ich głęboko w d..pie i głosi swoje idee,wkońcu znalazł się ktoś kto nie czeka na kawałek tortu od P.Prezydenta tylko w obronie mieszkańców stoi.Bardzo dobrze miejmy nadzieje że znajdą się w tym zbujeckim kręgu jeszcze inni radni co to będą twarz zachowywac a nie za bonusy głosować..brawo Pani Gletkier szacunek duży...

00

Honorata ~Honorata (Gość)08.03.2012 08:41

Ale nowość!
Świeżości, ludzie, świeżości!
Referendum, jak widzicie, raczej nic nie da. Jedynie wymianę, stare na nowe-stare, i stratę w budżecie - pieniędzy, kasy Piotrkowian.

00

ares1 ~ares1 (Gość)08.03.2012 08:44

"obserwator" napisał(a):
miejmy nadzieje że znajdą się w tym zbójeckim kręgu jeszcze inni radni co to będą twarz zachowywać a nie za bonusy głosować

Niestety czas pokazał że radni nie mają twarzy i do końca kadencji mieć jej nie będą!!!

00

mieszkaniec ~mieszkaniec (Gość)08.03.2012 09:02

Tak trzymać.Najwyższy czas zjednoczyć wszystkie siły i ludzi i stowarzyszenia do działania którzy doznali krzywd za to że mieli swoje zdanie, a jest ich nie mało bo już jesteśmy prowincją.Praca w spółkach miejskich i instytucjach tylko dla swoich i ich rodzin.Zarobki zarządów i rad nadzorczych w spółkach olbrzymie(ponad 200tys rocznie)a opłaty bez hamulca.Ktoś to musi przerwać!

00

P51 ~P51 (Gość)08.03.2012 09:27

Wszystko ładnie i pięknie... Opozycja po to jest, by obnażać głupotę i nieudolność władzy. Jednak w mej duszy czai się obawa, że jest to jedynie szeroko zakrojona akcja w celu przejęcia władzy i kontynuowania identycznej degrengolady ...
Tylko od tej opozycji zależy,czy bedziemy rzeczywiście zadowoleni jako mieszkańcy!

00

ares1 ~ares1 (Gość)08.03.2012 09:44

"P51" napisał(a):
że jest to jedynie szeroko zakrojona akcja w celu przejęcia władzy

Bo tak pewnie jest!Tyle tylko czy może być jeszcze gorzej jak obecnie?

00

znan nie tylko z widzenia ~znan nie tylko z widzenia (Gość)08.03.2012 09:48

Osobiście nie przepadam za Matusewiczem. Ale tylko on ma szansę wygrać z Chojniakiem. Jeśli nie mam racji wskażcie inne kandydatury na prezydenta miasta który wygra z Chojniakiem. Chojniaka trzeba odsunąć od władzy. Przypomnijcie sobie jak potraktował byłego dyr. MOK Jacka Sokalskiego. Najpierw chciał zabrać słupy ogłoszeniowe a później za jego wkład w funkcjonowanie MOK z małą sceną na czele, po prostu go wyrzucił. Teraz dyrektorem MOK jest pani(...) która kandydowała do rady miasta z listy Chojniaka, Błaszczyńskiego, Tery, Wójcik, Staszka a nawet Łopatowskiego lecz się nie dostała. Popatrzcie na listę kandydatów Razem dla Piotrkowa z którego kandydował Chojniak, Błaszczyński, Staszek, Tera, Wójcik i inni.
Gdyby nie poparcie ze strony Kościoła i dyrektorów szkół oraz pracowników urzędu miasta, spółek miejskich, i ich rodzin, Chojniak by nie wygrał. Swoja drogą nie było odpowiedniego kandydata żeby z nim powalczyć chociażby o druga turę. Moim zdaniem tylko Matusewicz o ile będzie mógł kandydować po odbyciu kary pozbawienia wolności i zakazie sprawowania funkcji publicznych na okres 5 lat. Jeżeli został wykreślony z rejestru skazanych i minęło 5 lat, to niech kandyduje. Albo szukajmy kogoś odpowiedniego. Bo żeby walczyć z Chojniakiem trzeba twardziela. Np. Jacek Sokalski? Innych kandydatur po prostu na chwilę obecną nie widzę. To moje zdanie i nie musicie się ze mną zgadzać. Dosyć mam Staszka, Błaszczyńskiego, Wójcik, Kwiecińskiej, Tery i koalicjantów z PiS, PO i PSL. Na pewno nie poprę Konieczki. Znam go wystarczająco długo i wiem jak głosuje w radzie miasta żeby tylko się nie narazić Chojniakowi i jego kolesiom z Razem dla Piotrkowa. Niech sobie pracuje w szpitalu bo ja mam dosyć w radzie miasta i w urzędzie lekarzy i nauczycieli.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat