Jaka to inicjatywa Obywatelska. Chyba inicjatywa odsuniętych od władzy bo obywateli to tam nie widziałem. Myślą że jak maja taka nazwę to lud będzie z nimi. Ja mogę taka inicjatywę założyć i nie czekać na stołek tylko załatwić parę spraw z ziomkami z miasta i w podtekście nie ubiegać się o koryto. Jak się szybko pojawili tak znikną. Ludzie już zaczynają się głęboko zastanawiać nad tym kogo popierają. Ja z samego zdjęcia pod artykułem widzę o co chodzi. Zacznijmy trochę myśleć i kiszki sobie nie dawać wcisnąć.
To zakładaj :))) na co czekasz?
Masz rację :)))
Myślę że się mylisz.
Większość ludzi ma to gdzieś!Niestety!Bo interesuje ich własny byt , praca , pieniądze!Co ewidentnie było widać w byłych wyborach na prezydenta miasta!
Taka inicjatywa jest dobra ale nie organizowana przez Pampucha i przybocznych Matusewicza. Raz u wladzy byli i co , tylko kumple i kolesie nawet jak do tego się nie nadawali. przykladem jest np. dyr od budownictwa i gospodarki komunalnej- likwidator kilku zakładów. Szef grupy 9miesięcy za kratkami/Matusewicz/ , teraz szuka sposobu na władzę. Wyborcy możemy wejść z deszczu pod rynne.
gdyby tak radnej Gletkier na władzy i kasie zależało to z pewnością przytuliła by się bliżej prezydenta,wiadomo że P.Chojniak nie pomaga tym co inne poglądy głoszą.a ewidentnie widać że radna ma ich głęboko w d..pie i głosi swoje idee,wkońcu znalazł się ktoś kto nie czeka na kawałek tortu od P.Prezydenta tylko w obronie mieszkańców stoi.Bardzo dobrze miejmy nadzieje że znajdą się w tym zbujeckim kręgu jeszcze inni radni co to będą twarz zachowywac a nie za bonusy głosować..brawo Pani Gletkier szacunek duży...
Ale nowość!
Świeżości, ludzie, świeżości!
Referendum, jak widzicie, raczej nic nie da. Jedynie wymianę, stare na nowe-stare, i stratę w budżecie - pieniędzy, kasy Piotrkowian.
Niestety czas pokazał że radni nie mają twarzy i do końca kadencji mieć jej nie będą!!!
Tak trzymać.Najwyższy czas zjednoczyć wszystkie siły i ludzi i stowarzyszenia do działania którzy doznali krzywd za to że mieli swoje zdanie, a jest ich nie mało bo już jesteśmy prowincją.Praca w spółkach miejskich i instytucjach tylko dla swoich i ich rodzin.Zarobki zarządów i rad nadzorczych w spółkach olbrzymie(ponad 200tys rocznie)a opłaty bez hamulca.Ktoś to musi przerwać!
Wszystko ładnie i pięknie... Opozycja po to jest, by obnażać głupotę i nieudolność władzy. Jednak w mej duszy czai się obawa, że jest to jedynie szeroko zakrojona akcja w celu przejęcia władzy i kontynuowania identycznej degrengolady ...
Tylko od tej opozycji zależy,czy bedziemy rzeczywiście zadowoleni jako mieszkańcy!
Bo tak pewnie jest!Tyle tylko czy może być jeszcze gorzej jak obecnie?
Osobiście nie przepadam za Matusewiczem. Ale tylko on ma szansę wygrać z Chojniakiem. Jeśli nie mam racji wskażcie inne kandydatury na prezydenta miasta który wygra z Chojniakiem. Chojniaka trzeba odsunąć od władzy. Przypomnijcie sobie jak potraktował byłego dyr. MOK Jacka Sokalskiego. Najpierw chciał zabrać słupy ogłoszeniowe a później za jego wkład w funkcjonowanie MOK z małą sceną na czele, po prostu go wyrzucił. Teraz dyrektorem MOK jest pani(...) która kandydowała do rady miasta z listy Chojniaka, Błaszczyńskiego, Tery, Wójcik, Staszka a nawet Łopatowskiego lecz się nie dostała. Popatrzcie na listę kandydatów Razem dla Piotrkowa z którego kandydował Chojniak, Błaszczyński, Staszek, Tera, Wójcik i inni.
Gdyby nie poparcie ze strony Kościoła i dyrektorów szkół oraz pracowników urzędu miasta, spółek miejskich, i ich rodzin, Chojniak by nie wygrał. Swoja drogą nie było odpowiedniego kandydata żeby z nim powalczyć chociażby o druga turę. Moim zdaniem tylko Matusewicz o ile będzie mógł kandydować po odbyciu kary pozbawienia wolności i zakazie sprawowania funkcji publicznych na okres 5 lat. Jeżeli został wykreślony z rejestru skazanych i minęło 5 lat, to niech kandyduje. Albo szukajmy kogoś odpowiedniego. Bo żeby walczyć z Chojniakiem trzeba twardziela. Np. Jacek Sokalski? Innych kandydatur po prostu na chwilę obecną nie widzę. To moje zdanie i nie musicie się ze mną zgadzać. Dosyć mam Staszka, Błaszczyńskiego, Wójcik, Kwiecińskiej, Tery i koalicjantów z PiS, PO i PSL. Na pewno nie poprę Konieczki. Znam go wystarczająco długo i wiem jak głosuje w radzie miasta żeby tylko się nie narazić Chojniakowi i jego kolesiom z Razem dla Piotrkowa. Niech sobie pracuje w szpitalu bo ja mam dosyć w radzie miasta i w urzędzie lekarzy i nauczycieli.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!