To dopiero cisza przed burzą po nowym roku dopiero się zacznie płaca minimalna ostro w górę a pracownicy do PUP po zasiłki tak to się skończy pomysły geniusza Kaczyńskiego tak właśnie wykańcza gospodarkę. Głosujcie dalej na PIS
Pracuje w tzw. budżetówce w pewnej jednostce w Piotrkowie i na rok przed emeryturą wątpię czy dotrwam. Zresztą może bezrobocie byłoby lepsze od pracy w tym koszmarze! Takiego traktowania ludzi z buta nie pamiętam, nawet za czasów komuny! Poczynając od ustawodawcy, który ciągle nakłada na urzędników jakieś nowe obowiązki, poprzez jednostkę nadrzędną, która robi to sami, a skończywszy na lokalnych układach w instytucji. No, ale urzędnicy nie są grupą docelową partii rządzące. Może nawet nam obniżą wynagrodzenia, żeby wystarczyło na 14-kę i 15-tkę dla emerytów, którzy, jak już tą kasę wezmą, to będą mieli moralny obowiązek odpowiednio zagłosować, no nie? Bo przecież celem nadrzędnym polityków jest utrzymanie się przy władzy, przy ukochanej władzuni, a wyborcy są tylko narzędziem!
Ten urząd proponuje tylko robotę w magazynach wokół Piotrkowa, albo roboty budowlane. Te kobity z PUPy powinny zaproponować takie roboty piotrkowskim radnym.
Słyszałem że UM zgłosił grupowe zwolnienie i to wszyscy radni będą zwolnieni, ale jeszcze PUP tego oficjalnie nie potwierdził.
W tym roku około 200 tysięcy małych firm zakończyło swoją działalność! Państwo robi wszystko aby zniszczyć małe i średnie biznesy! Kwestia czasu i duże firmy też zakończą działalność a wtedy wszyscy wielbiciele nowego ładu i obietnic rządowych pójdziecie tłumnie pod most!
A tracąc pracę, pamiętajcie to przy urnach wyborczych, że to dzięki "geniuszom" finansowym z pisu nie będziecie mieli pracy, którzy rozdają kasę na prawo i lewo doprowadzając do gospodarczego upadku. Bo według nich pieniądze są z drukarni.
Prowadzę firmę od 2006 roku nie dam rady już dłużej opłacać kosztów firmy moje wydatki to : ZUS , księgowa , ubezpieczenia , paliwa , podatki , pracuje sam i co miesiąc wydatek czynsze 7000-8000 , kosztów stałych i tylko
dokładają GRUPOWO TO SIE ZAMYKAJĄ JEDNOOSOBOWE Działalności !!!!!!
W okolicach Sulejowa wylatuje cały zakład jednej z firm. 60 osób idzie na bruk, a pani derektor niczego nie wie...
... przecież tutaj nie ma już żadnych zakładów pracy, więc skąd niby mieliby zwalniać?
ale jak to ja słyszałem o redukciuki o 50% w PUP wiec czemu kłamiom
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!