metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
OVK ~OVK (Gość)04.09.2014 18:36

"inwestor" napisał(a):
Tych z Razem dla Piotrkowa na czele z preziem trzeba przepędzić by nie blokowali rozwoju tego pięknego miasta.

16 listopada przewietrzymy to barachło.
DOŚĆ NIEUDOLNYCH RZĄDÓW CHOJNIAKA I JEGO KLIKI

41

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)04.09.2014 19:13

Można jeszcze zwiedzać urzędy. ;) A propos...

Cytuję:
W lipcu do Centrum Informacji Turystycznej przyszło 380 turystów, a w sierpniu 436.

PUP pod względem odwiedzin bije ten cały CIT na głowę. ;)
Może Jego Pobożnej Ekscelencji marzy się miasto turystyczne (i w to jestem skłonny uwierzyć), ale prawda jest bardziej brutalna - póki co, mamy miasto bezrobotnych...
"Magnesem na turystów" może być coś, czego po pierwsze nie ma nigdzie indziej, a po drugie jest to na tyle znane, że ludzie chcą to zobaczyć. Czyli nawet mając coś wartego zobaczenia potrzebna jest odpowiednia promocja.
Nasze władze marzą o konkurowaniu pod względem ruchu turystycznego z Krakowem, Warszawą czy Lublinem. Niech zejdą póki co na ziemię, bo Piotrków obecnie nie stanowi turystycznej konkurencji nawet dla miasteczek pokroju Lichenia czy Kazimierza Dolnego. Na razie jest bardziej kojarzony z Trynkiewiczem, niż ze swoimi zabytkami.

70

louis ~louis (Gość)04.09.2014 19:14

Witam:) Piotrków to miasto z tradycjami i zapewniam jest co zwiedzac i w samym miescie i w jego okolicy :)A niedowiarków zapraszam na moją strone o Piotrkowie :)
https://www.facebook.com/pages/Piotrk%C3%B3w-MOJE-Ukochane-Miasto/152261574798163

13

gośćx ~gośćx (Gość)04.09.2014 19:37

Zaprośmy tego pana -to nam wypromuje Piotrków

21

:) ~:) (Gość)04.09.2014 19:41

zacytuję słowa przyjaciela który po raz pierwszy przyleciał do Polski w odwiedziny ,,,
,,,WARSZAWA,,,,paskudna i brudna
,,,,PIOTRKÓW,,,miasto stare dużo starych ludzi
nie miał co zwiedzać ...prawdziwą rewelację wzbudziły natomiast ścieżki rowerowe ...nigdzie w żadnym kraju ścieżka
rowerowa nie jest wycięta z części chodnika i nie przecina tylu dróg wyjazdowych z bocznych uliczek ,,,,

82

Mihau123 ~Mihau123 (Gość)04.09.2014 19:45

http://www.polskaniezwykla.pl/web/place/search,1,-1,-1,967430,-1,-1,-1.html
Polecam poczytać durnowatym autorom artykułu zanim cokolwieg następny raz napiszą.
:-)
Piotrków to świetne miasto !!!!

44

powiernik powiernikranga04.09.2014 21:38

"Mihau123" napisał(a):

Dlaczego obrażasz autora artykułu, bo nie rozumiem??
Lepiej napisz jak oprowadził byś turystę z Warszawy po Piotrkowie, zaczynając w sobotę o 9 rano i kończąc o 18, ewentualnie jeśli wolisz opisz dobę od 9 do 9 następnego dnia :)
Co byś pokazał, jak dużo byś na to poświęcił czasu? Zrób to tak, aby turysta powiedział swoim znajomym, że do Piotrkowa trzeba koniecznie zajrzeć bo..

30

? ~? (Gość)05.09.2014 06:45

"osa" napisał(a):
Od razu widać skąd jesteś!

Skąd? Bo nie mogę się doczekać odpowiedzi...
Na pewno jestem bardziej związany z Piotrkowem niż ty - napływowa...

30

? ~? (Gość)05.09.2014 06:51

"Mihau123" napisał(a):
Polecam poczytać durnowatym autorom artykułu zanim cokolwieg następny raz napiszą.
:-)
Piotrków to świetne miasto !!

A Chojniak to świetny prezydent!
Gwoli komentarza, kiedyś mówiło się, że papier wszystko przyjmie. Teraz, myślę, można napisać - internet wszystko przyjmie. Tak jak pisałem, Piotrków ma ogromny potencjał turystyczny, tylko co z tego kiedy albo nie można nigdzie wejść (kościoły, sąd, wieża ciśnień), albo zabytek już nie istnieje bądź jest w ruinie (kolej wąskotorowa)...

42

powiernik powiernikranga05.09.2014 09:09

"" napisał(a):

Dokładnie!
To miałem na myśli pisząc o tym czym zająć turystę w Piotrkowie. Wszystko co warte zobaczenia wewnątrz jest albo szkołą muzyczną, albo sądem, albo prywatną kamienicą, do których nie można wejść z ulicy.

50

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat