Można jeszcze zwiedzać urzędy. ;) A propos...
PUP pod względem odwiedzin bije ten cały CIT na głowę. ;)
Może Jego Pobożnej Ekscelencji marzy się miasto turystyczne (i w to jestem skłonny uwierzyć), ale prawda jest bardziej brutalna - póki co, mamy miasto bezrobotnych...
"Magnesem na turystów" może być coś, czego po pierwsze nie ma nigdzie indziej, a po drugie jest to na tyle znane, że ludzie chcą to zobaczyć. Czyli nawet mając coś wartego zobaczenia potrzebna jest odpowiednia promocja.
Nasze władze marzą o konkurowaniu pod względem ruchu turystycznego z Krakowem, Warszawą czy Lublinem. Niech zejdą póki co na ziemię, bo Piotrków obecnie nie stanowi turystycznej konkurencji nawet dla miasteczek pokroju Lichenia czy Kazimierza Dolnego. Na razie jest bardziej kojarzony z Trynkiewiczem, niż ze swoimi zabytkami.
Witam:) Piotrków to miasto z tradycjami i zapewniam jest co zwiedzac i w samym miescie i w jego okolicy :)A niedowiarków zapraszam na moją strone o Piotrkowie :)
https://www.facebook.com/pages/Piotrk%C3%B3w-MOJE-Ukochane-Miasto/152261574798163
zacytuję słowa przyjaciela który po raz pierwszy przyleciał do Polski w odwiedziny ,,,
,,,WARSZAWA,,,,paskudna i brudna
,,,,PIOTRKÓW,,,miasto stare dużo starych ludzi
nie miał co zwiedzać ...prawdziwą rewelację wzbudziły natomiast ścieżki rowerowe ...nigdzie w żadnym kraju ścieżka
rowerowa nie jest wycięta z części chodnika i nie przecina tylu dróg wyjazdowych z bocznych uliczek ,,,,
http://www.polskaniezwykla.pl/web/place/search,1,-1,-1,967430,-1,-1,-1.html
Polecam poczytać durnowatym autorom artykułu zanim cokolwieg następny raz napiszą.
:-)
Piotrków to świetne miasto !!!!
Dlaczego obrażasz autora artykułu, bo nie rozumiem??
Lepiej napisz jak oprowadził byś turystę z Warszawy po Piotrkowie, zaczynając w sobotę o 9 rano i kończąc o 18, ewentualnie jeśli wolisz opisz dobę od 9 do 9 następnego dnia :)
Co byś pokazał, jak dużo byś na to poświęcił czasu? Zrób to tak, aby turysta powiedział swoim znajomym, że do Piotrkowa trzeba koniecznie zajrzeć bo..
Skąd? Bo nie mogę się doczekać odpowiedzi...
Na pewno jestem bardziej związany z Piotrkowem niż ty - napływowa...
A Chojniak to świetny prezydent!
Gwoli komentarza, kiedyś mówiło się, że papier wszystko przyjmie. Teraz, myślę, można napisać - internet wszystko przyjmie. Tak jak pisałem, Piotrków ma ogromny potencjał turystyczny, tylko co z tego kiedy albo nie można nigdzie wejść (kościoły, sąd, wieża ciśnień), albo zabytek już nie istnieje bądź jest w ruinie (kolej wąskotorowa)...
Dokładnie!
To miałem na myśli pisząc o tym czym zająć turystę w Piotrkowie. Wszystko co warte zobaczenia wewnątrz jest albo szkołą muzyczną, albo sądem, albo prywatną kamienicą, do których nie można wejść z ulicy.
Oczywiście, że byłoby co zwiedzać w tym mieście! Ale co i w jaki sposób, jeśli jak piszą poprzednicy wszystko jest pozamykane, niedostępne albo coś tam? Nie każdego podnieca chodzenie po ulicy w centrum miasta, bo to jest jakiś Trakt Czterech Kultur.. wtf? Jak wygląda Stare Miasto poza Rynkiem? Przecież Starowarszawska to jakaś tragedia!
Urząd miasta i szlachetny prezydent wychodzą chyba z założenia, że turyści powinni zmaterializować się z niczego. Najlepiej jakby to prywaciarze czy znikąd pojawiający się inwestorzy stworzyli atrakcje (a także przemysł i w ogóle wszystko), które potem przypiszą sobie i wykażą na tablicach w centrum miasta, cóż to za władzy prezydenta powstało cudnego. Przecież ostatnio był artykuł o człowieku, który chciał coś zrobić na Bugaju. Była też osoba, która chciała zainwestować w pozostałości po kolejce wąskotorowej czy też po budynkach pkp. I co? i nic!
Szczerze mówiąc żal mi strasznie naszego miasta. Bo ma piękną i długą historię, do tego było ślicznym oraz naprawdę bardzo zielonym miastem jak widziałam na zdjęciach. Ale co z tego, jeśli to wszystko zostało zmarnowane i zniszczone. Raczej już nigdy nie zostanie przywrócona świetność tego miejsca i stanie się tylko ruiną ze starymi ludźmi. Naprawdę potrzeba tu porządnej, świeżej ręki do prowadzenia, a nie ludzi, którzy siedzą już za długo przy korytku i liczy się dla nich tylko kasa, kasa i własny interes.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!