Zagrożenie i nie ma tłumaczenia. Badania co 3 miesiące obowiązkowe. A jeśli się nie podoba to tyłek w busa i dzięki cześć. Słabszy wzrok, opóźniona reakcja, umysł mniej jasny... mam wymieniać dalej?!
Co zrobiły w tym roku nasze władze żeby powstała S12 w Naszej Gminie? Bo lansują się świetnie a efektów nie ma, prawda?
skoro nadaje się za kierownicę, to nadaje się równiez za swoje czyny do więzienia.... chociaż on pewnie tak nie uważa
Skoro ktoś w wieku 78 lat jest w stanie jeździć autem to tylko szacun się należy, bo nasze młode pokolenie tego wieku nawet nie dożyje w tym chorym kraju przy obecnym wyzysku i chemii w niemalże każdym jedzeniu!
~Bigoss mówisz obowiązkowe badania - a co to da?
Poczytaj na forach wypowiedzi kierowców zawodowych, może coś do ciebie dotrze. Przytoczę Ci tylko jedną z nich:
http://kielce.onet.pl/kielce-miejski-autobus-staranowal-13-aut-kierowca-zmarl-w-szpitalu/5jnpxz
Zacznijmy od tego, że wszystko jest względne, dla dwudziestolatka, taki gość po 60-tce to stary dziad, dla mnie po czterdziestce po prostu trochę starszy, za to dwudziestolatek to gówniarz bez doświadczenia... Mamy obowiązek pracować długooo i wydajnie, więc czemu kierowanie autem w wieku 60+ rodzi takie emocje... Szkoda, że tak mało mówi się (pisze) o kulturze... Jedzie "L"-ka, jedzie starszy kierowca, przez jezdnię przechodzi babcia, czy matka z małym dzieckiem... a tam taki Bigoss, czy inny podobny w super wypasionym Kia, co ma 7 lat gwarancji, pędzi, bo musi być pierwszy, bo inni niech się rozsuwają na boki, bo ja mam takieee auto... Prosta reguła: żyj i daj żyć innym, też będą kiedyś o tobie mówić "ten stary człowiek"...
No, jak zwykle nakręcanie jednych na drugich. Może wystarczy się rozejrzeć przed przechodzeniem. Kierowca nie raz ma "łeb na gumce", ale przechodzący to raczej powinien myśleć o swoim bezpieczeństwie. Może po 60-tce nie powinno się przez ulicę przechodzić, a może po 30-ce. Niech dalej wciskają ludziom, że na przejściu nie muszą się rozglądać, bo przecież mają pierwszeństwo...
Zamiast normalnie porozmawiać to wpisujcie obraźliwe teksty. Wypowiedz się w tej sprawie używając konkretnych argumentów. Może krótkie uzasadnienie dlaczego myślisz Tak a nie inaczej?
Po pierwsze po 70 to niech na emeryturę idą a nie miejsca młodym zabierają,badania lekarskie dla kierowców plus 70 powinny być obowiązkowe,czego się boicie to nie zadna dyskryminacja tylko profilaktyka jak przy przeglądach auta
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!