W końcu wielu kandydatów na radnych Piotrkowa nie musieli by udawać mieszkańców Piotrkowa będą faktycznie mieszkańcami Moszczenicy, Gajkowic, ...
Oczywiście to czysta prowokacja Redakcji ,ale przecież o to chodziło. Szesnaście i pół tysiąca wejść...Fakt. W przypadku Warszawy i Opola to czysty " zamach" na samorządność lokalną. PiS musią zgarnąć wszystko. Rok temu na tym forum o tym pisałem.Ale z tego co się orientuje pierwszy prezydent Bełchatowa po 1989r też "rzucił" hasło wchłonięcia części Gminy Kleszczów. Tej przemysłowej zreszta.
To chemik bedzie miał problem jak sie zmienią tablice z epi na ep.Jego życie straci sens.
Miasto straciło już dawno temu rangę wojewódzkiego. Z roku na rok ubywa mieszkańców. W mieście są wyższe podatki niż w ościennych gminach. Dlaczego nie oddać części wchłoniętych kilkanaście lat temu gminom ościennym? Tereny te mogłyby stać się atrakcyjniejsze dla większych inwestorów oraz dla zwykłych ludzi, którzy płaciliby niższe podatki od nieruchomości oraz szybciej doczekaliby się przyłączy do wody i gazu z sieci gminnej, nie mówiąc już o asfalcie.. Nie oszukujmy się, miastom chodzi o kasę z podatków by inwestować w centrum miasta, nie w peryferia.
przecież mieszkańcom gmin ościennych jest dobrze i nie chcemy być dołączeni do drugiej większej wsi zwanej PTb.
A czy ktos sie wogole pyta czy miedzkancy osciennych gmin tego chca? Mi tam jest dobrze i wcale tego nie chce mieszkac w mieście, mieszkam kilometr od miasta Ptb i jestem z tego dumna. Powstalo osiedle,niebawem deweloper buduje blok i dla mnie jest bajecznie. Miasto rzut beretem , cisza, spokoj, zadnej zmiany adresu. Co to za roznica dla mnie mieszkac w miescie czy pod miastem. Pozdrowienia dla miastowych od mieszkanki przedmiescia.
Wszędzie tylko, że nie chcą wiochy w mieście itp. A jakie to miasto ten Piotrków ???? To jest dopiero WIOCHA !!!! Lada moment padnie jedyne centrum handlowe. Kto mądrzejszy to uciekł na wieś. W bramach i na przystankach tylko zakapturzone młode łby - żenada. Jadę na koniu - tyłem!!! ( old spice ).
T A K J E S T ! Piotrków od Przedborza aż do morza !!!!
Janówke tez niech wchłonie -proszę. Byle od gminy Rozprza się uwolnić.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!