Czyli rozumiem, że chcecie wieś Piotrków przyłączyć do gminy Moszczenica?
Nic z tego chłopki tfu wielkomiejskie.
Grabica również nie chcę wchłonięcia Piotrkowa Trybunalskiego.Jeśli pan prezes uzna że tak będzie lepiej to Piotrkowianie na próbę mogą dopisać do rejestracji upragnione I lecz to zobowiązuje :D
Niechcice i okolice bardzo chętnie odłączyłyby się od tej żenującej gminy Rozprza. Łącznie kilkanaście wsi, 2-3 tysiące mieszkańców. Mamy już dość tej niekompetencji.
Wreszcie świnie będą w mieście hodowane i wsioki będą mogli powiedzieć że w mieście gnojówą śmierdzi :-)
Panie Wolski taki temat to nawet nie prowokacja to zwykle dziadostwo a byl Pan niby "intelygent"
Masakra co czytam jestem z Piotrkowa Trybunalskiego nie mam nic do ludzi z okolicznych gmin i niewiem co wy do nich macie czy nikt nie bierze już pod uwagę że to miastowi uciekają z Piotrkowa na wieś
Nie potrafimy zapobiec ucieczce mieszkańców z miasta, nie potrafimy przyciągnąć nowych mieszkańców to zrobimy skok na okoliczne gminy - tak odczytałem powyższą informację.
Trochę starystyk: 1997 PT-city liczyło 81456 dusz. (wg Wiki) na 31 XII 2015 to 75184 mieszkańców wg. GUS.
Gęstoś zaludnienia (wg. Wiki na 2014r) 1124 osób na km2 dla porównania max w Polsce to Legionowo 4008, inne miasta: Łódź ma 2404, Radomsko zaledwie 922 a Tomaszów Mazowiecki 1562.
Podsumowując mamy miejsce do zabudowy mieszkaniowej np. całe tzw podzamcze, a i pól uprawnych a odłogowanych u nas dostatek. Jedyne czego brakuje to powodu by w Piotrkowie się osiedlać. Konkretnie brakuje atrakcyjnych i dobrze płatnych miejsc pracy. Może to w końcu dotrze do prezydenta i radnych. Działeczki po pareset metrów czy nawet około hektara to nie strefa inwestycyjna - to żarty panie i panowie!
wątpię żeby mieszkańcy okolicznych wsi chcieli się przyłączyć do Piotrkowa, o cokolwiek musieliby prosić latami a i tak by ich nie uwzględniano w planach miasta gdzie wydaje się worek kasy na oczyszczalnie, pije wodę oczyszczaną ze ścieku i buduje bibliotekę w czasach gdzie ludzie przestają czytać ;D
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!