Parking przy Stonce na Kostromskiej na przeciwko Focusa tam aż się prosi wprowadzić płatny parking,dziadostwo postawi grata i cmyk do Galerii na 3 godzinki:)
Kończy się eldorado,teraz za wszystko będziecie bulić,a jak nie pasuje to do Gąsek czy Longinówki pod sklep ABC czy inny Grosik !!
Tylko darmo albo im dej !
Wiecie co nie jeden kierowca ma auto za parę tysiecy zł. a sepi 3zł. na parking.
Na szczęście nie obowiązku jeździć do marketów, przed którymi trzeba pobierać jakieś durne bilety, Ja np. lubiłem kupować w Aldim na Sikorskiego, ale od kiedy każą mi pobierać jakieś bilety, już tam nie jeżdżę i co mi kto zrobi?
Tej bardzo oburzonej pani, którą tak zaskoczyła kara za brak opłaty parkingowej trzeba uświadomić, że gdyby nie wprowadzenie tych opłat to prawdopodobnie nie zrobiłaby tych zakupów w Biedronce, gdyż nie znalazłaby miejsca na zaparkowanie samochodu. I to jest główny cel wprowadzonych opłat przy niektórych marketach. Np: jest opłata za parking przy Aldi na Sikorskiego, a już przy Aldi na Wolborskiej nie ma. Bo nie ma tam obok targowiska, które w soboty i niedziele zajmowałoby wszystkie miejsca parkingowe. A poza tym popularne powiedzenie mówi, że za "gapowe" trzeba płacić - i nie przyznawać się do tego.
Wydaje się, że takim osobom powinno się zrewidować prawo jazdy. Najwyraźniej ta pani nie zwraca uwagi na znaki, skoro nie zauważyła że pojawił się znak o płatnym parkingu. Ciekawe czy na drodze też trzeba ją informować o nowych znakach (bo wczoraj przecież takiego nie było a nikt nie poinformował, że postawili).
Swoją drogą nie wiem po co te burze w szklance wody. To właściciel placu ustala zasady. Płatny parking jest już od jakiegoś czasu i nie rozumiem dlaczego wszyscy mieli ją osobiście informować o zmianach. Przez pewien czas po zmianach parkingowi nie wystawiali mandatów tylko informowali o konieczności pobrania biletu. Może dzwoniła w porach kiedy infolinia nie pracowała, na pewno na zawiadomieniu jest adres e-mail pod który należy przesłać paragon zakupu z tego sklepu w jakimś czasie od wystawienia zawiadomienia. Mandat jest wtedy kasowany i po sprawie. Wszystko jest napisane na tym wydruku. Ręce opadają jak ludzie bywają niezaradni a później oburzeni idą do mediów.
Ja tam jestem za ale zastosowane rozwiązanie jest piekielnie niewygodne. Trzeba zaparkować, iść przez cały parking do parkomatu żeby pobrać bilet po czym wracać do samochodu żeby go położyć za szybą. Lepszym rozwiązaniem byłyby zwyczajne szlabany jak np. w "Galerii Łódzkiej". Pobierasz bilet, szlaban się otwiera. W kasie pani skanuje bilet przy wydawaniu paragonu przez co masz darmowy postój. Jeśli nie musisz opłacić w parkomacie przed wyjazdem. Owszem instalacja takiego systemu jest minimalnie droższa ale utrzymywanie firmy kontrolującej też kosztuje.
Jaka Januszeria sie tu wypowiada w większości miast już tak jest i ludzie żyją a nie bojkotują sklepy ba nawet mc donald czy inne fast foody też wprowadzają takie parkomaty na swoich parkingach.No ale czego się spodziewać po mieszkańcach tego pięknego miasta i okolicznych wiosek dobrze,że już stąd dawno uciekłem bo tylko coraz gorzej CIEMNOGRÓD
Co za czasy teraz mamy, wszędzie tylko kasa, kasa, kasa.
Nie ma żadnej normalności.
Ten świat się chyba kończy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!