metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Zgrywus ~Zgrywus (Gość)27.04.2022 07:37

Zdymisjonować

29

Aha ~Aha (Gość)27.04.2022 07:51

Wymazując z przestrzeni publicznej pomniki fałszuje się historię. Ten pomnik to pomnik polskiego żołnierza - poświęcony jest WSZYSTKIM, którzy walczyli w II wojnie światowej, nikogo nie wyklucza. Z tym pomnikiem można utożsamić zarówno Armię Czerwoną i Ludowe Wojsko Polskie, jak i organizacje polskiego podziemia - AL, BCh, AK i nawet NSZ. Żołnierz niosący wolność dziecku nie jest symbolem żadnej ideologii - to znak końca najokrutniejszej wojny w dziejach. To kto zbudował ten pomnik nie ma znaczenia. Usunięcie tego pomnika byłoby splunięciem całemu pokoleniu tych ludzi w twarz.

228

wiesniak ~wiesniak (Gość)27.04.2022 07:54

Ludzie zostawcie ten pomnik w spokoju.Sa inne pilne sprawy w tym grajdole.Co sie dzieje w Mediatece jak tam slynna Sowa

126

dzikun ~dzikun (Gość)27.04.2022 08:13

Oczywiście można wyburzyć wszystko. Również takie miejsca jak Katyń, Smoleńsk czy Ostaszków, Starobielsk, Charków, Twer, Miednoje, Kuropaty, Bykownia i wiele innych miejsc. A co tam.

166

tak tylko pytam ~tak tylko pytam (Gość)27.04.2022 07:37

Czy premier w ramach dekomunizacji i niefinansowaniu wojny przestanie w końcu jeździć na rosyjskiej ropie ?

129

XBA ~XBA (Gość)27.04.2022 08:35

Chyba nie po to IPN został powołany aby zakłamywać historię i robić ze wszystkich pisowców bohaterów narodowych, jedynych prawdziwych Polaków, którzy na to nie zasługują. Prawda o nich wyjdzie na jaw ale do tego czasu zniszczą wszystko.

86

Rambo ~Rambo (Gość)27.04.2022 08:35

Nie wygląda mi ten żołnierz na radzieckiego żołnierza. Za dobrze wygląda i umundurowanie ma pełne. Bolszewicy jako naród złodziejski mieliby po kilka zegarków.

73

dramat! ~dramat! (Gość)27.04.2022 08:37

Nie mamy już gazu, a za chwilę nie będziemy mieć ropy, miliardowe kary do Unii, a co tam rozwalajcie stosunki ze wszystkimi przecież ciemny lud za miskę ryżu też przeżyje.

88

barbu ~barbu (Gość)27.04.2022 08:41

Jak rewitalizowano przestrzeń wokół pomnika podeszłam do pracownika koparki i zapytałam czy pomnik będzie zburzony. NIE - odpowiedział. Dziś powinno być tak jak ktoś zniszczył pomnik "Zwycięskiej Armii Radzieckiej" na koszalińskim cmentarzu. Bez orzekania, opinii radnych, bez żadnych procedur! PRZENIESIENIA? Na śmietnik historii? O NIE, NIE, NIE! Zniszczyć! Zapomnieć! Należy postawić piękny pomnik znanego rzeźbiarza z postacią polskiego żołnierza i trzema postaciami dzieci w różnym wieku, który byłby chlubą historycznego miasta Piotrkowa Trybunalskiego!

36

go?ć_zenon ~go?ć_zenon (Gość)27.04.2022 08:46

Ja bym proponowal przenieść go na teren Juko lub Hak. Tam będzie ładnie przystrojony tym co w kolorowych workach oddaja mieszkancy Piotrkowa.

85

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat