metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
@ndzi ~@ndzi (Gość)10.05.2022 08:24

Ludzie przestańcie wyrywać kartki historii a zostawiać te co wam pasują, nawet w XXII w. głupcy się znajdą

30

Kukizowiec ~Kukizowiec (Gość)27.04.2022 10:08

Ja uważam, że pomnika nie powinno się niszczyć, a co najwyżej zdementować i przekazać do Muzeum w Kozłówce. W miejsce pomnika można by wystawić inny, ładniejszy upamiętniający żołnierzy poległych na WSZYSTKICH frontach II wojny światowej. Ale znając życie to po zburzeniu pomnika panowie z PiS zaraz by wyszli z pomysłem pomnika prezydenta Lecha Kaczyńskiego. I tak na marginesie - ten pomnik zanim został "spolonizowany" przedstawiał żołnierza Armii Czerwonej - pierwotnie miał nawet walonki.

810

goœć_slawek ~goœć_slawek (Gość)02.05.2022 08:22

A moze zmienic nazwe ul roosevelta,,,bo to tchorzliwi amerykanie i anglicy oddali nas w rece stalina...Wypowie sie pan Leskiewicz na ten temat???

50

Antianti14 ~Antianti14 (Gość)27.04.2022 10:28

Pomalować w barwy żołnierza Polskiej Armii i dodać biało czerwoną flagę Polski

221

emeryt ~emeryt (Gość)29.04.2022 08:56

Na mieście mówią, że "cichy samobójca" kręci się codziennie przy bunkrze Putina.

40

partyzant ~partyzant (Gość)28.04.2022 09:57

Boże, jak bardzo niektórych uwiera świadomość, że to nie oni wygrali tamtą wojnę! Że ich dziadowie byli co najwyżej harcerzykami, które z patykiem po spalonym lesie mogły sobie pobiegać.

66

ogrodnik ~ogrodnik (Gość)28.04.2022 22:16

Mam propozycję, żeby usunąć kontrowersyjnego żołnierza, ale zostawić dziewczynkę z kwiatuszkami, która nikomu nie będzie się już kojarzyła z minioną epoką.

05

".." ~".." (Gość)27.04.2022 15:07

Zdemontować ten pomnik i postawić nowy, ale nie żadne smoleńskie i inne tego typu wynalazki. Można postawić pomnik, który upamiętnia naszych żołnierzy poległych w bitwie pod Piotrkowem, czy ogólnie POLSKICH żołnierzy walczących z hitlerowcami w czasie drugiej wojny światowej na naszym terytorium.

59

NSZ xxx ~NSZ xxx (Gość)27.04.2022 18:52

W styczniu tow. Ostrowskiego z towarzyszami składali hołd okupant owi radzieckiemu, a w lutym już wymachiwała na rynku flagą ukraińską

119

Hmmm ~Hmmm (Gość)28.04.2022 10:32

Wg. mnie PRL to część naszej historii - czy chcemy czy nie. Zacieranie śladów istnienia i wypieranie się, to chyba nie jest najlepszy pomysł.
Jak bierzesz ślub i później się rozwodzisz, to w papierach nie będziesz już mieć "panna"/"kawaler".

911

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat