Jak rewitalizowano przestrzeń wokół pomnika podeszłam do pracownika koparki i zapytałam czy pomnik będzie zburzony. NIE - odpowiedział. Dziś powinno być tak jak ktoś zniszczył pomnik "Zwycięskiej Armii Radzieckiej" na koszalińskim cmentarzu. Bez orzekania, opinii radnych, bez żadnych procedur! PRZENIESIENIA? Na śmietnik historii? O NIE, NIE, NIE! Zniszczyć! Zapomnieć!
Nie wiem z czym niektórym kojarzy się mundur żołnierza W.P. Chyba nigdy w wojsku nie byli i munduru nie nosili, aby teraz twierdzić, że jest to mundur żołnierza sowieckiego. Totalna bzdura!
Jeżeli nie można zmienić szaty pomnika na polski mundur to likwidować i już. Komunistom i zwolennikom Kremla może się to nie podobać ale tu jest Polska nie ZSRR
c.d.
Należy postawić pomnik wykonany przez znanego rzeźbiarza na którym będzie widniał żołnierz w polskim mundurze i trzema postaciami dzieci w różnym wieku. Pomnik byłby chlubą historycznego miasta jakim jest Piotrków Trybunalski.
Przenieść na park Krzywda. I dodać jeszcze żołnierza Wehrmacht i usarmy. A ustawić vis a vis cerkwi. Tak by Cyryla krwiopijce Putina przypominał i usa które nas z uk sprzedało w Jałcie.. My Polacy to jednak nie mamy szacunku do naszej historii jak i nie potrafimy się jednoczyć by się wspólnie wspierać, a baczymy na sąsiada by mu wytknąć pod pierdzielić do urzędu o kraść...
Proszę zlikwidować pomnik sowieckiego żołnierza . Wtedy mordowali teraz też historia i teraz rzeczywiśtosc pokazuje że się nie zmieniło nic w ich zachowaniu.
Proponuję zlikwidować ten pomnik a postawić w to miejsce nowy ,, Żezi wołyńskiej,,
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!