Widać tu brak doświadczenia, naiwność granicząca z brakiem racjonalnego myślenia, a może zachłyśnięcie się posiadaną władzą. Bo jak można było dać się wpuścić w taki "kanał" i to na początku kadencji. Wchodząc do polityki na tym poziomie należy mieć świadomość , że na swej drodze spotka się niewielu przyjaciół i życzliwych, a głównie tych co mają do załatwienia swoje grupowe czy indywidualne interesy. Że ścieżka będzie wyboista, a nie usłana różami .Szkoda zmarnowanej szansy i niepotrzebny rodzinny dramat, bo to wszystko już nie jest tajemnicą poliszynela, ale stało się publicznym pręgieżem. Tylko co dalej, bo sprawa jest już nieźle nagłośniona?
Pięć z plusem dla autora artykułu za mądry pozbawiony niepotrzebnych emocji tekst.
Boicie się oficjalnie podpisać pod tym, co już nie jest żadną tajemnicą.
jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem - rzekł Jezus. Ale nie to jest chyba najważniejsze. Najgorsze jest to, że poza śmiesznością ten Pan nie posiada żadnych atutów, ani merytorycznych, ani moralnych. Miastu potrzebny jest prawdziwy zarządca, przygotowany i odpowiedzialny, bo miasto chyli się ku upadkowi. A temu Panu jedno co dobrze wyszło, to podniesienie podatków. Szemrana grupa załatwiła mu stołek, a on teraz lojalnie grupę obsadza. Przecież to chyba nie ten młody człowiek zdecydował o wielu stanowiskach np. w radach nadzorczych?
Ja tam na polityce się nie znam. Nie obchodzi mnie, czy ktoś jest z lewej czy prawej strony. Jedyne co mnie interesuje, to moje własne podwórko. Ponieważ tu żyję, tu płacę podatki i od władz miasta oczekuję, że będą traktować mieszkańców poważnie.
Z powyższym artykułem w większości się zgadzam, jednak moim zdaniem jest już za późno na wnioski i działania. Młody człowiek dostał ogromny kredyt zaufania i roztrwonił go bezpowrotnie.
Oczywiście, nikt z nas nie jest święty, każdy popełnia większe, czy mniejsze błędy. Jednakże od pierwszej osoby w mieście oczekujemy przede wszystkim przyzwoitości i kręgosłupa moralnego. Nie ma społecznego przyzwolenia na takie zachowania. To nie jest też ani miejsce, ani czas na poprawę czy kolejną szansę.
Także to już jest koniec, nie ma już nic. Jesteście wolni, spakujcie zabawki i możecie iść. Pośredniak czynny od 8 do 15:30
https://piotrkowtrybunalski.praca.gov.pl/
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!