metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ciekawski ~ciekawski (Gość)05.11.2015 14:29

Widzę że prawda w oczy kole. Najbardziej wymowne komentarze o pewnej nauczyciele z Łęczna zostały usunięte. Ciekawe kto nakazał administratorowi usunąć te wpisy?

45

dddd ~dddd (Gość)05.11.2015 15:26

Matka tej dziewczynki wcale nie musiała tej sprawy zgłaszać do mediów.Takim sposobem zaszkodziła dziecku.Jest od tego policja,szkoła ,a jak nie ma reakcji z ich strony dzwonimy do Rzecznik Praw Dziecka lub Ministerstwa Edukacji. Naprawdę ten krok byłby najbardziej słuszny i nie zaszkodziłby uczniowi. Na pewno by ją odpowiednio pokierowali.Wiem co piszę. Szkoła nie wychowuje tylko uczy !Zrozumcie to!

72

Z życia wzięte ~Z życia wzięte (Gość)04.11.2015 09:23

Powinni wprowadzić zakaz całkowity używania smartfonów i telefonów w szkołach .W ważnych sprawach zawsze można zadzwonić do rodziców z sekretariatu.

340

gość ~gość (Gość)05.11.2015 17:52

Jeżeli to prawda, że dziecko 5 czy 6-letnie było przywiązywane przez nauczycielkę do ławki przez dwa tygodnie to ja pytam dlaczego nikt tego nie zgłosił do rzecznika dyscyplinarnego dla nauczycieli przy wojewodzie ? Może należałoby kogoś wysłać na jakieś badania ? Słyszałem też o przypadku ataku pięściami z premedytacją na ucznia w gimnazjum w Sulejowie, gdzie szkoła nawet nie raczyła powiadomić wtedy rodziców poszkodowanego. Reakcja nauczycielki na to zdarzenie była taka, że chłopakom w ostatniej klasie gimnazjum kazała podać sobie ręce i przeprosić się jak jakimś przedszkolakom. Dokonano zaplanowanego ataku na drugiego ucznia łącznie z zaproszeniem widowni, a nauczycielka każe się przeprosić. Tak się hoduje patologię i przestępców bo dorośli, a w tym przypadku nauczyciele ukrywają takie zachowania. Niestety rodzice też w większości przypadków dla świętego spokoju nic z tym nie robią i nie chcą nagłaśniać, aby nie narażać się szkole , a potem mamy takie efekty, że gówniarze czują się bezkarni. Podstawą normalnego funkcjonowania placówki oświatowej jest jednak kadra kierownicza., która odpowiednio ustawia pracę całej szkoły i od tego trzeba zacząć.
Dla przypomnienia i gwoli przemyślenia link poniżej.
http://fakty.interia.pl/dolnoslaskie/news-nauczycielka-znecala-sie-nad-dziecmi-kontrola-w-szkole,nId,1694107

33

nina ~nina (Gość)05.11.2015 18:10

Osoba która oczerniła nauczycielkę z imienia i nazwiska ze szkoły w Łęcznie musi się liczyć z odpowiedzialnością karną.Jest na to paragraf i taką osobę łatwo znaleźć nawet na tym forum.Ja bym tak tego nie zostawiła.
"§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.
askirkov jest on-line

78

gosc ~gosc (Gość)05.11.2015 20:32

Ale osoba ktora to napisala nie pisala z imienia I nazwiskA tylko napisala pani F. A to nie przestepstwo .

62

Sulejow ~Sulejow (Gość)05.11.2015 20:45

Do rodzica.......chciałaś lub chciałeś zabłysnąć ale niestety ci się nie udało .... Pokaż mi szkole w której nie ma wyzwisk???? przypomnij sobie jak było w twojej szkole i czy ty nie wyzywałeś???? W każdej szkole były, są i będą wyzwiska. Komentarz pierwsza klasa. I nie wypowiadaj się na temat gimnazjum w Sulejowie bo jeszcze mało o nim wiesz. Gratuluję hahahaha.

34

ważka ~ważka (Gość)05.11.2015 22:17

do manka nie mogę powtornie napisać mojego komentarza gdyz został on usunięty co jest dla mnie jednoznaczne ze słowami "odwal się bo ja mam znajomości jak widać"moja odpowiedz do gość wziąlem to z życia i przykro jeśli nie potrafisz przyjąć do wiadomości gdyby nie było nic na rzeczy to komentarz nie zniknął by tak nagle oczywistych faktów i jeszcze jedno sprostowanie ja nikogo nie oczerniłam i właśnie o tym pisałem że przez niektórych cierpią inni w tym przypadku pani z komentarza do mojej wypowiedzi która akurat w moim mniemaniu jest nauczycielką z powołania

25

ważka ~ważka (Gość)05.11.2015 15:24

jest mi bardzo przykro i jestem nieco...zniesmaczony że został usunięty mój wczorajszy komentarz dotyczący szkoły w łęcznie widocznie kogoś bardzo zabolała prawda napisałem go po to aby uświadomić nasze władze co tak naprawdę dzieje się w szkołach wiejskich jakie tam panuje jeszcze zacofanie w podejsciu rodziców do nauczycieli ale cóż widocznie temat bardzo niewygodny pozdrawiam

78

mama ~mama (Gość)06.11.2015 15:32

Czy ktoś może napisać czego dotyczyły wcześniejsze komentarze -szkoła w Łęcznie bo tak czytam i chyba kilka z nich "wyparowalo". moje dziecko uczęszcza do tej szkoły i nie ukrywam,ale jestem zaniepokojona....

23

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat