metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Aman Amanranga29.04.2012 13:20

Teraz wiele osób w Piotrkowie odetchnie bo jeden pies mniej będzie obsrywał trawniki. A lobby antypsie jest bardzo silne w tym mieście.
Ciuchcio masz szczęście, że wyjechałaś z tego miasta. Kiedyś chcieli usunąć Tajsona. Szkoda gadać jak przykład idzie z góry.

00

los ~los (Gość)29.04.2012 13:45

"schronisko" napisał(a):

Polaków nie stać na rehabilitację zwierząt bo samemu jest się trudno utrzymać-leczenie zwierząt jest bardzo drogie.Opieka nad chorym zwierzęciem też wymaga pewnych wyrzeczeń.Miałam psa 16 lat i wiem co to znaczy.Nigdy już nie przygarnę żadnego psa.

00

Aman Amanranga29.04.2012 14:02

"los" napisał(a):
Miałam psa 16 lat i wiem co to znaczy.

Ale tego trzeba doświadczyć a nie tylko gadać. Większość zazwyczaj mówi o tym czego nigdy nie doświadczyła. Są ludzie, którzy kochają swoje zwierzaki i są gotowi wiele dla nich zrobić.

00

SBW ~SBW (Gość)29.04.2012 14:24

"los" napisał(a):
Polaków nie stać na rehabilitację zwierząt bo samemu jest się trudno utrzymać-leczenie zwierząt jest bardzo drogie.Opieka nad chorym zwierzęciem też wymaga pewnych wyrzeczeń.Miałam psa 16 lat i wiem co to znaczy.Nigdy już nie przygarnę żadnego psa.

Oj, trochę prawdy w tym co napisałaś jednak jest, dlatego przede wszystkim każdy powinien się najpierw 3 razy zastanowić nim zdecyduje się "na szczeniaczka, bo dziecko chce pieska". Pies, zwierzę to odpowiedzialność za jego los, a tej wielu ludziom brakuje i to bardzo. Człowiek to beznadziejnnie bezmyślny gatunek.
Z drugiej strony to trochę przesadzasz - z psem w pewnym stopniu jest tak jak z człowiekiem - jak zachoruje to są koszty - takich wspaniałych czasów się doczekaliśmy. Ale jakbyś kiedyś przygarnęła pieska - takiego na swoje możliwości, to myślę, że dałabyś radę i miałabyś wielką satysfakcję i wielkiego przyjaciela. W schronisku piesków różnych bardzo dużo - można wybrać przeciez odpowiedniego, któremu mogłabyś zapewnić warunki może nie idealne, ale z pewnością lepsze niż miał dotychczas:-)

00

ares1 ~ares1 (Gość)29.04.2012 14:55

Zwierzak to nie zabawka na którą trzeba łożyć!Szkoda że niektórzy o tym zapominając decydując się na nie!!!

00

jn ~jn (Gość)29.04.2012 18:04

Co się dzieje w tym kraju nawet pies wyjechał do Niemiec.Ciuchcia nie będziesz tam samotna nasi robotnicy już tam są będziesz mogła sobie z nimi poszczekać po polsku.

00

Tartu Tarturanga29.04.2012 23:42

"szczawik" napisał(a):
tak, chwytając za słowa to psy szczególnie w Chinach... wpienia mnie strasznie jak ludzie narzekają na nasz piękny kraj, że wszystko tutaj jest do d...y i wogóle tylko się powiesić... nie róbmy z siebie takich nieudaczników...

W Chinach powiadasz ... w Chinach to faktycznie może na pierwszy rzut oka nie wygląda to dla nas europejczyków zbyt dobrze ale ...
W Chinach psy do konsumpcji hoduje się tak jak u nas ...króliki - odpowiednio karmi dba i je. I są to specjalne rasy.
W niektórych kulturach mamy święte krowy - a większość świata je je.
A tu mamy do czynienia ze znęcaniem się nad zwierzęciem - i to nie jest odosobniony przypadek w naszym kraju !!!

00

SBW ~SBW (Gość)30.04.2012 09:07

"Tartu" napisał(a):
W Chinach psy do konsumpcji hoduje się tak jak u nas ...króliki - odpowiednio karmi dba i je. I są to specjalne rasy.

Tartu, wydaje mi się, że się mylisz pisząc o psach w Chinach, że się odpowiednio o nie dba. Chyba, że w specyficzny sposób rozumiesz słowo "odpowiednio". Bo okrucieństwo Chińczyków jest straszne.
Co nie znaczy, że w Polsce jest dobrze, bo też jest moim zdaniem, jak na europejski - podobno cywilizowany kraj - jest tragicznie - może jest trochę lepiej niż w Rosji. Ale niewiele...

00

pies ~pies (Gość)30.04.2012 21:44

znowu te cholerne psy.ze tez tego chinczycy nie skupuja wszystkiego na co colwiek

00

SBW ~SBW (Gość)01.05.2012 14:29

"pies" napisał(a):
znowu te cholerne psy.ze tez tego chinczycy nie skupuja wszystkiego na co colwiek

a może lepiej tych o poglądach podobnych do Twoich - na Madagaskar!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat