metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
piotrkowska_inicjatywa ~piotrkowska_inicjatywa (Gość)31.10.2011 15:14

35 zł od pieska, zatem opodatkowanie niecałych 2.900 piesków to już jest sumka wystarczająca na nowe auto służbowe dla "miłościwie" nam panującego nauczyciela pobożnego.

00

olo ~olo (Gość)31.10.2011 15:18

jeśli ludzie biorą zwierzę ze schronisk i nie maja na niego rocznie 35 złotych, to jak zapewniają mu podstawową opiekę, w tym medyczną???? Przecież to jakiś absurd. Zwierzę trzeba żywić, szczepić, leczyć, gdy zajdzie taka potrzeba. Trzeba je wysterylizować, a to już olbrzymie koszta!!! Nie jestem za tym podatkiem, ale też nie jestem za wydawaniem zwierzęcia komuś, kto bierze jedynie "z dobrego serca", ale oprócz tego serca nie ma grosza na utrzymanie zwierzaka i najzwyczajniej w świecie potem o niego nie dba :(

00

doda łelektroda ~doda łelektroda (Gość)31.10.2011 17:25

"olo" napisał(a):
Nie jestem za tym podatkiem

a ja jestem,nawet za większym,350zł,wtedy trawniki i chodniki nie były by tak zas....ne przez hordy psów,jeden z drugim by się zastanowił nad kupnem psa.

00

P51 ~P51 (Gość)31.10.2011 17:26

Zwolnić z podatku posiadaczy psów?
Jestem za tym!
Pod warunkiem jednak,że będą sumiennie sprzątać po nich każdą kupę!
Na ten cel bowiem ( oczyszczanie) miasto musi wydawać pieniądze,ale chciałbym,abym nie musiał dokładać z własnej kieszeni (podatki) do sprzatania kup psów posiadających właścicieli flejtuchów!

00

guzgu ~guzgu (Gość)31.10.2011 18:01

"piotrkowska_inicjatywa" napisał(a):
Zwierzę trzeba żywić, szczepić,

a kupy sprzątać

00

Tartu Tarturanga31.10.2011 19:09

A to 35 zł to właściwie za co się płaci ???

00

Tartu Tarturanga31.10.2011 19:41

W artykule jest błąd bo to nie podatek !!! Tylko opłata za psa.

00

fady ~fady (Gość)31.10.2011 20:11

a co miasto robi za te pieniądze dla właścicieli psów. To może niech sprzatają chociaż kupy za teą kasę.

00

Pietrek Pietrekranga31.10.2011 20:56

Jeszcze trochę nałożą podatek od puszczania baka

00

Aman Amanranga01.11.2011 01:29

"doda-lelektroda" napisał(a):
wtedy trawniki i chodniki nie były by tak zas....ne przez hordy psów

Ale dlaczego te kupy jakoś tak samoczynnie znikają z tych trawników po pewnym czasie a np. takie butelki po piwie i wódce leżą miesiącami. Czyżby ktoś kradł te kupy z trawników a już nie daj Boże sprzątał je potajemnie? Może nam to wyjaśnisz.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat